La rectora Mª Vicenta Mestre visita Gandia i inaugura la 35 Universitat d’Estiu

  • Office of the Principal
  • July 12nd, 2018
Inauguració 35 UEG

La rectora Mª Vicenta Mestre ha visitat aquest dijous 12 la capital de La Safor, on ha sigut rebuda per l’alcaldessa Diana Morant. Posteriorment, ha presidit la inauguració de la 35 Universitat d’Estiu de la Universitat de València a Gandia, que enguany té com a lema ‘A cavall entre dos segles’.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha signat al llibre d’honor de la ciutat i ha pogut intercanviar parers tant amb l’alcaldessa com amb els portaveus dels grups municipals. Aquesta és la primera visita institucional que realitza Mª Vicenta Mestre des que és rectora de la Universitat de València

Seguidament, la rectora ha inaugurat la 35 edició de la Universitat d’Estiu a Gandia acompanyada per l’alcaldessa Diana Morant, el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla i la delegada d’estudiants, Mercedes Elizalde, així com representants de les associacions empresarials de la comarca. 

Al seu discurs, la rectora ha manifestat la seua alegria per trobar-se a Gandia, no tan sols per inaugurar la degana de les Universitats d’estiu, “creada al 1984 i que va créixer amb la nostra democràcia” sinó també per trobar-se a La Safor, la seua comarca d’origen i per compartir taula amb dues dones “valentes i lluitadores”. Al llarg de la seua intervenció Mestre ha fet un repàs al moment en que ens trobem “marcat pel pas entre segles. Un s.XX definit per molts com un temps de clarobscurs, una era complexa on visquerem molts avanços però també moltes barbàries i també un segle ple d’ideals i moviments transformadors i d’alliberament tals com el maig del 60 o la Primavera de Praga i un segle XXI marcat, també per grans avanços però ple d’incerteses, reptes i riscos”. Una realitat, continuava la rectora, “que es debat cada dia a les nostres aules, les aules d’una Universitat pública, valenciana i oberta al món des d’on es demanda, cada dia, polítiques actives per transformar la nostra societat i construir un segle XXI més participatiu i democràtic que ens ajude a fer un món més lliure, més just i amb majors nivells de benestar”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia Diana Morant, ha definit la Universitat d’Estiu com un tercer espai: “En un món cada vegada més globalitzat i on els ciutadans estan més interconnectats és necessari fomentar les ciutats on es treballe la creativitat, els espais compartits  i on es propícia el debat, l’intercanvi d’idees i coneixements”. Un d’aquests espais, plantejava Morant, “és la Universitat d’Estiu que fa millor la nostra ciutat”.

La inauguració institucional ha comptat, també, amb la participació de la diputada Mercedes Berenguer. Enguany, la UEG compta amb el patrocini de la Diputació de València. A més, la conferència inaugural ha estat a càrrec d’Ana Noguera, membre del Consell Valencià de Cultura, i portava per títol  “El segle XXI: dilemes morals per una construcció social”.