La Universitat de València destaca la qualitat i la quantitat dels nous projectes de RCC

  • Office of the Principal
  • April 30th, 2018
Harvard University

El dijous 27 d'abril va tenir una trobada a la seu del centre RCC Harvard entre els rectors de les universitats espanyoles presents al consorci RCC, de la qual la Universitat de València forma part, i membres destacats de Harvard University. A aquesta trobada van assistir principalment els nombrosos Fellows del RCC de totes les universitats membre.

En una primera reflexió al voltant del futur, els professors de Harvard Gonzalo Giribet, Lluís M. Girón i Ajay K. Singh, al costat del vicerector d'assumptes internacionals, Mark C. Elliott, i la Marshal de Harvard University, Margot Gill, van donar la seva visió personal sobre el futur de l'educació superior, i del paper que el projecte RCC a Harvard pot jugar en aquest futur. Aquí es va subratllar l'interès per una internacionalització real dels estudiants, buscant fórmules més flexibles i inserides en la lògica dels currículums per a la mobilitat i en la idea de comptar amb cursos interuniversitaris compartits per aquestes destacades universitàries.

Posteriorment, el representant de la Universitat de València al RCC Harvard, professor Manuel Guillén, va posar en valor cadascuna de les activitats dels Fellows de la UV. Segons ha assenyalat, aquests estan contribuint d'una manera molt significativa a la qualitat i quantitat d'activitats organitzades en el RCC i de nous projectes impulsats des del RCC Harvard.

El director de l'RCC va sol·licitar als Rectors algunes mesures pràctiques concretes per a facilitar al PDI la seva col·laboració amb Harvard, entre les quals cal subratllar l'acomodació de la docència i l'aprofitament que donen les opcions de la Llei de Ciència.