Logo del portal
We are: els nostres Alumni
Laura Viana Fuente
LAURA VIANA FUENTE

Alumni SocInnoLab UV

Grau en Enginyeria Química

Biography

Alumni UVemprén 2018-2019

Vam començar amb una idea complexa però molt interessant, que ajudaria molts pacients en l'àrea de la salut. Mentre ens posàvem a la feina investigant fins a on podíem arribar, ens trobàrem molts problemes per a poder desenvolupar-la en el poc temps que durava el programa PIMe3UV, per la qual cosa decidirem pivotar cap a altra idea inspiradora i que ajudara als alumnes de selectivitat. Treballàrem molt sobre aquella idea, en la qual personalment em vaig encarregar de fer l'estudi econòmic i la investigació sobre els problemes que patien els alumnes de cara a selectivitat, però tornarem a trobar-nos amb problemes perquè ens basàvem en tècniques d'estudi que havíem de demostrar, a més tampoc disposàvem de temps suficient i vam tornar a pivotar. 

Amb el nou canvi d'idea, aconseguirem desenvolupar una idea amb la qual em sentia còmoda, que suposava la solució a un problema per a un sector molt gran de la societat, que aportava molt de valor i que m'afectava en primera persona.

Em vaig dedicar a l'estudi del problema, vaig realitzar una enquesta que vaig compartir amb els meus contactes més pròxims i el problema era tan real que es va compartir fins a arribar, en tan sols 5 dies, a més de 2300 dones. Semblava una cosa impensable perquè no la vaig compartir en cap xarxa social. Aquelles 2300 dones havien respost l'enquesta perquè sentien que també era un problema per a elles.

L'enquesta es troba en aquest enllaç.

Una volta vaig veure els resultats, em vaig donar conte que el problema era més real encara d'allò que ens pensàvem, així que va servir com a una motivació extra per a seguir treballant més intens cada dia. En només dos setmanes varem haver de desenvolupar un prototip físic connectat per bluetooth a una app, per a que de cara a la presentació davant del jurat funcionara a la perfecció. I així va ser. Tot l'esforç i el treball que m'havia suposat, des de l'estudi del problema a l'estudi de la solució, la preparació del prototip amb ajuda de persones amb coneixements d'electrònica, l'estudi econòmic i la preparació del pitch, tot això havia donat els seus fruits. Ens guanyàrem al jurat, i per fi ens van confirmar que havíem guanyat la beca per a poder continuar aprenent a Torí, en un curs de la European Innovation Academy, juntament amb estudiants de 75 països diferents. I no solament això, sinó que a més guanyem el Premi a Millor projecte d'emprenedoria. La meua satisfacció era infinita.

Tot això m'ha permés créixer a un altre nivell tant professional com personalment. Ha millorat la meua capacitat per a treballar en equip, per a treballar sota pressió i amb data límit molt pròxima, per a escoltar i deixar-me aconsellar per professionals que un dia van estar on estàvem nosaltres, per a sobrepassar els límits dels meus coneixements i explorar un camp en el qual mai havia treballat abans. Ha sigut una experiència enriquidora en tots els sentits. Sens dubte estic desitjant que comence aquest procés de nou a Torí.