Convocatòria d'HERA. Espais públics: cultura i integració a Europa

L'era-net HERA ha publicat una convocatòria amb el títol "Espais públics: cultura i integració a Europa". El termini acaba el 24 d'octubre de 2017.

 

La xarxa que porta per nom “Humanitats en l’Espai Europeu de Recerca” (HERA) ha llançat una convocatòria de propostes de projectes amb el títol “Espais públics: cultura i integració a Europa”. L’objectiu de la convocatòria és aprofundir en la comprensió cultural, tant teòrica com empírica, dels espais públics en el context europeu.

Al llarg del temps, els espais públics han actuat com a escenaris oberts d’encontres i intercanvis culturals, i estan relacionats estretament amb l’expressió i intercanvi de valors i creences, així com amb l’educació i l’ús per part de les institucions; per això, els espais públics afavoreixen l’anàlisi cultural d’aquests processos i estructures. En relació al tema de la convocatòria, els espais públics s’entenen com a portadors de la dimensió material i també de la simbòlica, i abasta els seus possibles efectes en termes d’integració, exclusió, desintegració, fragmentació, hibridació, amalgama o transmissió.

Els projectes que es presenten hauran de comptar amb la participació d’un mínim de quatre institucions ubicades en quatre dels països participants a la convocatòria: Alemanya, Àustria, Bèlgica (Valònia), Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Noruega, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, República Txeca, Suècia i Suïssa.

Els projectes que siguen seleccionats a la convocatòria transnacional, rebran el finançament de les agències de recerca respectives de cada grup de recerca que conforma el consorci. En el cas dels grups de recerca espanyols, l’encarregada és l’Agència Estatal de Recerca del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat (MEIC) a través de la convocatòria APCIN 2017 o equivalent, que ha destinat un pressupost de 500.000 euros per a aquesta convocatòria.

El personal investigador interessat pot consultar la informació disponible al lloc web d’HERA, així com les condicions i restriccions a la participació de grups espanyols que s’hi indiquen al document annex nacional del MEIC.

La presentació de les propostes es durà a terme en dues fases, una primera on es presenten les línies generals del projecte, el terme de la qual acaba el 24 d’octubre de 2017 a les 14.00 CEST, i una segona fase on els consorcis que superen la primera fase presentaran el projecte complet.

Les investigadores i els investigadors de la Universitat de València poden contactar, per a major informació i elaboració del pressupost, amb aquesta Secció d’R+D+I Internacional del Servei d’Investigació i Innovació en l’adreça operpromocion@uv.es o el telèfon 96-3544100 (Paz Ruiz).