Convocatòria d'experts per a constituir el Comitè Assessor de les Missions d'Horitzó Europa

  • May 14th, 2019
Horitzó Europa 2021-2027

Data límit per a presentar la candidatura: 11 de juny de 2019.

Europa es prepara per al proper programa marc de recerca i innovació, Horitzó Europa, que durarà des de l’any 2021 al 2027. En aquest sentit, la Comissió Europea ha obert una convocatòria per a nomenar els experts que assessoraran a la Comissió en la identificació i la implementació de les anomenades “missions”, una novetat d’Horitzó Europa que respon a la necessitat de fer palès a la ciutadania el valor de les inversions en recerca i innovació i, alhora, maximitzar el seu impacte. Les missions estan inscrites en el Pilar de Reptes Globals, que juntament amb el Pilar de Ciència Oberta i el Pilar d’Innovació Oberta constitueixen els tres apartats al voltant dels quals s’estructura Horitzó Europa.

El Pilar de Reptes Globals dona suport a la recerca relacionada amb les grans amenaces que té la societat actual, com ara el càncer, el canvi climàtic o el plàstic dels oceans.

Es constituiran cinc comitès assessors de les missions, cadascú amb un màxim de 15 membres, per cada una de les àrees següents:

  • Adaptació al canvi climàtic, incloent-hi la transformació social
  • Càncer
  • Oceans saludables; mars, aigües costeres i continentals saludables
  • Ciutats intel·ligents i neutrals amb el clima
  • Salut del terreny i alimentació

Encoratgem a la comunitat investigadora de la Universitat de València, de tots els camps científics relacionats amb les àrees descrites, incloent-hi les ciències socioeconòmiques i les humanitats, a presentar-hi la seua candidatura per formar part del procés que, entre d’altres, identificarà i dissenyarà una o més missions específiques per a cadascuna de les àrees, en consulta amb els actors rellevants i amb els ciutadans i les ciutadanes de la Unió.

La data límit per a presentar les candidatures és l’11 de juny de 2019. Tota la informació sobre la convocatòria es troba al web de la Comissió Europea i la presentació es fa en línia mitjançant aquest enllaç.

Documents. DG Research and Innovation. Policy Area: Research and Innovation

 

mciu_proa