Convocatòria sobre malalties neurodegeneratives de JPND Research

  • January 15th, 2018
Convocatòria sobre malalties neurodegeneratives de JPND Research

Convocatòria de JPND Research. El termini de presentació de propostes preliminars acaba el 6 de març de 2018.

El Programa Conjunt europeu sobre Recerca en Malalties Neurodegeneratives (JPND Research) és una col·laboració entre diversos estats membres de la UE i altres països del món per a coordinar la recerca en aquest camp i trobar les causes, desenvolupar mètodes i identificar les millors pràctiques en l'atenció sanitària de les persones amb malalties neurodegeneratives.

Espanya hi participa a través de l'Institut de Salut Carles III, que compta amb un pressupost total indicatiu de 250.000 euros per a finançar la participació dels grups de recerca espanyols en projectes conjunts. Les condicions de finançament es poden comprovar en aquest enllaç.

A continuació s'inclouen els aspectes tècnics bàsics de la convocatòria. El personal investigador de la Universitat de València amb interès, pot contactar amb la nostra Secció d’R+D+I Internacional del Servei d'Investigació i Innovació, per tal d’obtenir assessorament en la preparació de la proposta de projecte, enviant-nos un correu electrònic a l’adreça operuv@uv.es. El termini de presentació de propostes preliminars acaba el dia 6 de març de 2018 a les 23.59 h. CET. Tota la informació es troba al web següent:

http://www.neurodegenerationresearch.eu/initiatives/annual-calls-for-proposals/open-calls/health-and-social-care-2018/

Enumeració dels temes convocats (consulteu la descripció sencera en aquest enllaç)

Les propostes s'han de poder aplicar a pacients amb una o més de les malalties neurodegeratives següents:

  • Malaltia d'Alzheimer i altres demències
  • Malaltia de Parkinson i altres malalties relacionades
  • Malalties priòniques
  • Malalties neuromotores
  • Malaltia de Huntington
  • Atàxia Espinocerebelosa (SCA)
  • Atròfia Muscular Espinal (SMA)

Les propostes han d'incloure algú dels temes següents, sense estar limitades a aquests:

  • Mètodes d'atenció sanitària i serveis amb potencial d'involucrar els pacients
  • Factors que influeixen en la progressió i el pronòstic de la malaltia
  • Identificació dels resultats per als pacients i els seus cuidadors
  • Cures pal·liatives per als pacients
  • Anàlisi cost-efectivitat i accessibilitat de les intervencions, incloent-hi qüestions ètiques

Elegibilitat de les universitats espanyoles

Les universitats hi poden participar a la convocatòria sempre que el consorci incloga almenys una de les entitats següents: un hospital, un centre d'atenció primerenca o un centre de salut pública, instituts de recerca sanitària, CIBER o CIBERNED.

Països participants

Alemanya, Austràlia, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, Eslovàquia, Espanya, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Noruega, Polònia, Regne Unit, República Txeca, Suècia, Suïssa i Turquia.

Consorci

Les propostes han de tenir la forma de projectes col·laboratius i presentar-se amb un mínim de 3 i un màxim de 6 entitats participants de 3 països elegibles diferents (màxim de 7 entitats en el cas que el consorci incloga almenys un dels països europeus República Txeca, Polònia o Eslovàquia). No es permeten més de dos grups de recerca del mateix país en una mateixa proposta.

Pressupost

El pressupost total indicatiu de l'Institut de Salut Carles III per a la convocatòria és de 250.000 euros (1-2 grups de recerca).

Durada del projecte

Els projectes tindran una durada màxima de 36 mesos.

Termini i presentació de propostes

La convocatòria segueix un procediment de presentació en dues fases, amb la presentació d’una proposta preliminar i, en cas de superar la fase, la presentació completa en una data posterior. La data límit de presentació de propostes preliminars és el 6 de març de 2018 a les 23.59 h. CET. La presentació és fa en línia mitjançant el web de la convocatòria.