• Agenda mòbil UV

Exposició: "Exhumant el silenci. Memòria, Ciència, Identitat"

Exhumant el silenci

Schedule: From 14 september 2018 to 11 january 2019. Monday, tuesday, wednesday, thursday and friday at 09:00 to 20:00.

 

Place: Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero.

 
Description:

Al llarg d’aquests darrers quinze anys Grupo Paleolab® ha participat en prop d’una trentena de projectes de recuperació de la memòria histórica i ha pogut exhumar vora dos centenars de víctimes i desapareguts, molts dels quals han estat identificats.

L’exposició «Exhumant el silenci» està concebuda com a una ferramenta didàctica que té com a finalitat la difusió de la tasca técnico-científica desenvolupada mitjançant fotografíes i audiovisuals dels treballs de camp i de laboratori, així com d´una visió diacrònica de les tècniques forenses d´ identificació. A partir de tres eixos temàtics (Memòria, Ciència i Identitat), pretenem fer un cop d’ull a la problemàtica dels desapareguts, a la importància de la investigació transversal i al valor de la restitució de les restes a les famílies, tot això dins d’un marc legal on la justícia i l’Estat espanyol s’han inhibit, deixant a banda les famílies.

A la fi, «Exhumant el silenci» pretén servir de recolzament a la comunitat educativa amb l’objectiu d’explicar la nostra història recent, i com aquesta s’enllaça amb la present per enfortir els valors democràtics.

Sala José Puche. Palau de Cerveró. Inauguració 13 de setembre a les 19 hores. Horari de dilluns a divendres de 9 a 20 hores.

 
Organized by:

IHMC.

 

Contact: mrile@uv.es

 
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy