Invitació a la presentació
Presentació dels Premis Micalet 2018: 'Nicolau Primitiu Gómez Serrano'

Dilluns 25 de novembre a les 19,15 hores es presenta a la Societat Coral El Micalet, el llibre guardonat en els Premis Micalet 2018, “Nicolau Primitiu Gómez Serrano. Memòria privada i  consciència valencianista”, d’Alaitz Zalbidea Berenguer.

A l’acte hi intervindran, Josep Guia, de la Societat Coral El Micalet; Maite Simón, cap d’edició de PUV, i Alaitz Zalbidea Berenguer, autor del llibre.

Amb l’estudi dels dietaris de Nicolau Primitiu Gómez Serrano (1877-1971) i la recerca de la documentació familiar, l’autor ens endinsa en el pensament de l’empresari suecà, exemple de mecenes, que exercí alhora d’intel·lectual i de líder cívic. Encara que el llibre se centra en l’anàlisi del manuscrit “Varia I” (1934-1935), l’autor en completa l’estudi amb la revisió de diversos textos dels volums dietarístics més importants, amb l’objecte d’oferir al lector una visió més arredonida de les aportacions de don Nicolau sobre els aspectes més recurrents del seu ideari: les connexions entre llengua i nació, el valor històric de la toponímia, la visió del valencianisme i les relacions del País Valencià amb Catalunya i Balears. Don Nicolau fou un dels escassos membres de la burgesia valenciana que es manifestà lleial a la llengua i al país en un moment en què la burgesia valenciana, encara que majoritàriament valencianoparlant, tendia a adoptar el castellà com a llengua de cultura i de relació.

 

Date 25 november 2019 at 19:15 to 20:30. Monday.

 
 
Place

Societat Coral El Micalet, Guillem de Castro, 73

 
Organized by

Publicacions de la Universitat de València i Societat Coral El Micalet.

 

Contact marqueting@uv.es

 
More information