University of Valencia logo Logo UVcommunication Logo del portal

Inscripció: V Edició de la Universitat Estacional d'Alzira

Alzira forma part de la xarxa d'Universitats Estacionals de la Universitat de València, un programa impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat amb presència en 20 localitats valencianes. Enguany presentem la V edició de la Universitat Estacional de l'Alzira, fruit de l'estreta col·laboració entre la Universitat de València, l’Ajuntament d’Alzira, la Diputació de València i Caixa Popular.

  • DIA: 4 de desembre de 2020
  • LLOC: Centre de Formació de Persones Adultes “Enric Valor”
  • TÍTOL: “EL MEDI AMBIENT VALENCIÀ. EFECTES DEL CONFINAMENT PER LA COVID-19 SOBRE EL MEDI AMBIENT: MITES, EXAGERACIONS I REALITATS”.

Esta edició està marcada per la COVID-19, que ha obligat a canviar dates, logística i programació. Ja que la temàtica general d'aquesta Universitat Estacional és el Medi Ambient, suposa un fòrum ideal per a analitzar els efectes que el confinament, sobretot la reducció en la mobilitat i la producció industrial, han provocat en el medi ambient. La celebració al desembre ens permetrà tindre ja una perspectiva d'allò que ha ocorregut, es podran analitzar dades dels períodes de mínim impacte humà a Espanya, entre març i abril de 2020. En primer lloc, José Antonio Sobrino, Catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València, donarà una visió dels canvis detectats des dels satèl·lits: trànsit aeri i d'embarcacions, llums nocturnes de les ciutats, producció agrícola, gasos d'efecte hivernacle, qualitat de l'aire i de l'aigua, etc. A continuació, Antonio Camacho, Catedràtic d'Ecologia de la Universitat de València, exposarà, més enllà de mites o generalitats, els efectes reals que el confinament ha tingut sobre els sistemes naturals. Finalment, el Dr. Juan Jiménez, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, ens donarà un enfocament més local, identificant els efectes sobre la biodiversitat en el territori valencià, a partir dels programes de seguiment de la Conselleria.

Les excepcionals mesures sanitàries que s'han adoptat per a la realització d'aquesta jornada fan necessària una inscripció prèvia (enllaç a la inscripció), que és totalment gratuïta a causa del caràcter públic de la Universitat de València. Una vegada inscrit/a, es podrà assistir a la jornada de manera presencial (fins completar l'aforament de l'espai acordat per les normes COVID); però també es podrà seguir de manera telemàtica, a través d'aquest enllaç que s'habilitarà minuts abans de l'inici de la jornada (enllaç a l'streaming). A més, totes les persones inscrites obtindran un certificat d'assistència

 

Date From 9 november 2020 to 3 december 2020. 24h. Every day.

 
 
Place

Centre de Formació de Persones Adultes

 
Organized by

Universitat de València

Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat

Ajuntament d'Alzira

Diputació de València

Caixa Popular.

http://projeccio.uv.es/

 

Contact unitatsuport@uv.es

 
More information