University of Valencia logo Logo Confucius Institute Logo del portal

L'Institut Confuci de la Universitat de València rep el premi al millor "Instituto Confuci de l'any 2017"

  • December 20th, 2017

Durant la XII Conferència anual de la seu central d'Hanban, celebrada en Xi'an

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha rebut el premi al millor centre de l'any 2017. En aquesta ocasió, han sigut distingits per la seu central d'Hanban, que és l'Oficina General dels Instituts Confuci, només 20 dels 525 IC que hi ha en tot el món. La cerimònia va tindre lloc la passada setmana en la ciutat de Xi'an, antiga capital imperial xinesa, durant la XII Conferència anual d'estes institucions acadèmiques encarregades de difondre la llengua i la cultura xineses en els 146 països i regions en què hi ha establida una seu.

Premi

Amb aquest reconeixement, que ja va rebre l'ICUV en els anys 2008 i 2009, així com al de millor director en 2011 i 2012, Hanban premia una trajectòria de deu anys que l'ICUV ha mantingut en clau d'èxit permanent. L'any 2015, a més, va ser també reconegut amb el distintiu d'Institut Confuci Model, una acreditació que només van rebre 15 centres en tot el món. En esta ocasió, de la vintena de guardonats, només 6 més, junt amb el de la Universitat de València, són del continent europeu: Bucarest, Lisboa, Londres, Minsk, Turín i Sofía.

El director de l'Institut Confuci, Vicente Andreu, ha manifestat "el profund agraïment a quantes persones han fet possible estos èxits al llarg dels deu anys d'activitats i, també, a la seu central d'Hanban per haver-se fixat novament en nosaltres i reconéixer el treball que anem desenvolupant. Este reconeixement és un esperó més en la trajectòria de servici a la societat que, des de la Universitat de València, realitzem perquè el diàleg entre les cultures xinesa i valenciana trobe un espai d'unió i enteniment permanent".

Durant este 2017, en que ha celebrat un variat programa d'activitats acadèmiques i culturals pel seu desé aniversari, l'ICUV va ser guardonat per la Generalitat Valenciana amb la Distinció al Mèrit Cultural 9 d'Octubre. És l'editor, així mateix, de la revista bimestral bilingüe espanyol-xinés Institut Confuci des del primer nombre, aparegut al juliol del 2010, per al món castellanoparlant i és també l'encarregat del reposador digital en la web i en dispositius mòbils de totes les revistes de la sèrie en els seus onze idiomes.