Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

Aquest dijous, 21 d'abril a les 19: 30 h., realitzarem una conferència sobre l'equilibri del cos, la respiració i la ment en el tai-txi (tàijí) i el chikung (qìgōng) pel Dr. Wang Xiaojun de la Universitat d'Educació Física de Pequín i Diplomat en Medicina xinesa.

La salut i la longevitat des del paradigma tradicional xinès implica l'exercici del cos, la respiració i la ment, que promouen el lliure flux del qi (energia vital) i el desenvolupament espiritual. Alguns coneixements teòrics de la conferència seran il·lustrats amb la demostració d'exercicis i la realització de alguns senzills exercicis per a poder experimentar les seues virtuts: principis generadors de salut en el taiji i qigong, així com beneficis demostrats sobre alguns sistemes fisiològics i algunes malalties, beneficis psicològics i els efectes anti envelliment, a més de resultats estudi-científics dirigits pel Dr. Wang Xiaojun en l'Hospital Universitari Nº 3 de Pequín.

El Dr. Wang Xiaojun és Doctor per la Universitat d'Educació Física de Pequín on treballa en el Departament de Yangsheng (exercicis tradicionals per a la salut). Diplomat en Medicina Xinesa especialista en Tuina-anmo (massatge). Participa i dirigeix diversos programes de recerca. Residix a Pequín i imparteix cursos i conferències a EUA, Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, Japó, Alemanya, Itàlia, Bèlgica i Espanya. Escriptor i assessor de diverses organitzacions governamentals (entre els quals destaca la seu central de l'Institut Confuci) i privades. Director honorífic d'Escola Tantien de València. A més és un apassionat dels ensenyaments tradicionals xinesos, format amb mestres en el gongfu (kungfu), tai-txi , qigong, meditació, etc., destaca el Dr. Li Yongchang i el mestre Tian Qiutian (3ª generació de l'estil Chen de tai-txi de Pequín). Wang Xiaojun (4ª) i Félix Castellanos (5ª).

Data: 21 de d’abril de 2016.

Lloc de realització Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Salón de Actos.

Organitza Institut Confuci de la Universitat de València.

Imatges: