Logo de la Universitat de València Logo Institut Confuci Logo del portal

Una aproximació a l'estudi comparatiu sobre Mousikē, i un espectre més ampli la socialització (Paideia), que és la base de la cultura grega Antiga i és també el pilar de l'educació en la cultura xinesa.
Les conclusions es basaran en fonts literàries (Shi Jing, la Iliada i l'Odissea d'Homer) per a extraure les diferències culturals entre les dues tradicions. Encara que l'anàlisi històrica de textos poètics és, moltes vegades, problemàtic, és evident que els textos reflecteixen la cultura, l'educació i les pràctiques antigues, però que serà compensada amb l'evidència de restes arqueològiques, inscripcions, i el testimoniatge d'historiadors moderns i antics.

A més, després de la conferència realitzarem a les 19:00 h. en el primer pis, el taller cultural: "El mur dels 9 dracs" pel prof. Adan Liu. El mur és una recreació per a commemorar els 9 anys de l'Institut Confuci. Es tracta de pintar i acolorir dracs i adaptar-los al mur de grans dimensions, que s'instal·larà en el primer pis de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. A les 19:30 h., inauguració de l'exposició de cal·ligrafia xinesa amb obres realitzades pels alumnes de l'Institut Confucio i a les 20:00 h. una degustació de delícies xineses. No et perdes els menjars i begudes típiques preparades per a commemorar el 9º aniversari.

Data: 28 de de novembre de 2016.

Lloc de realització Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Saló de Graus.

Organitza Institut Confuci de la Universitat de València.

Imatges: