UVCulturaUV Logo del portal

Castell
Congrés "Xàtiva: història, cultura i identitat". Castells en l'aire

Oberta fins el 30 d'abril la convocatòria per a enviar proposta de comunicació per al congrés "Castells en l'aire. Els castells en la Història i la ficció", que se celebrarà a Xàtiva (València), els dies 17, 18 i 19 d'octubre de 2018.

Es convida als interessats en participar en aquest congrés a presentar una proposta de comunicació dins d’una de les següents línies:

1. El castell de Xàtiva: la seua història vinculada a la de la ciutat de Xàtiva; la seua evolució arquitectònica al llarg dels segles; els presoners que han passat per la seua presó d’Estat (els infants de la Cerda, Jaume d'Urgell, Dídac de Borja, el duc de Calàbria Ferran d’Aragó…); la seua projecció cultural i turística en el segle XXI.

2. Història dels castells: els castells des d’un punt de vista arqueològic, historiogràfic, arquitectònic, artístic o patrimonial; castells emblemàtics de la Història; vida quotidiana en els castells; conflictes bèl·lics i castells; organització social (noblesa, poble i castells); restauració i futur dels castells.

3. Els castells en la ficció: en la literatura oral i popular (llegendes, romanços, contes infantils tradicionals…), en la narrativa gòtica i la novel·la històrica, com espai metafísic o filosòfic en el segle XX (Kafka, Calvino), en la ficció cinematogràfica, en les sèries i els videojocs contemporanis…

 

Data De 7 de febrer de 2018 a 30 d’abril de 2018. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Xàtiva (València)

 
Organitza

Ajuntament de Xàtiva, Universitat de València i Institució Alfons el Magnànim.

 

Contacta congresxativa@gmail.com

 
Més informació