UVCulturaUV Logo del portal

Las Sinsombrero 2. Ocultas e Impecables. Projecció del documental. 25/06/2019. C. M. Rector Peset. 19.00h
Las Sinsombrero 2. Ocultas e Impecables

Projecció del documental

Las Sinsombrero 2. Ocultas e Impecables

Amb la participació dels seus directors i guionistes Tània Balló i Manuel Jiménez Núñez  i de Cristina García, directora de l'Aula de Literatura de la Universitat de València.

‘Ocultas e Impecables’ és la segona part de ‘Las Sinsombrero’. 

Els directors del documental, Tània Balló, Serrana Torres i Manuel Jiménez Núñez, tornen a posar el focus en les artistes i intel·lectuals de la Generació del 27, però a les quals la història ha oblidat.

Elena Fortún, Delhy Tejero, Ángeles Santos, Lucía Sánchez Saornil, Margarita Manso, Carmen Conde i Consuelo Berges són les protagonistes d'aquesta segona part de ‘Las Sinsombrero’. Les artistes que es van quedar a Espanya després de la Guerra Civil, protagonistes també del boom creatiu i llibertari que van representar els anys republicans, van haver de sacrificar el seu esperit transgressor per a adaptar-se al nou rol femení, submís i devot que van imposar els vencedors.

Una regressió que la majoria d'elles va combatre des d'un esquinçador exili interior, però que no els va impedir continuar creant i evolucionant com a autores. Els seus noms, igual que els de les seues companyes que van partir a l'exili, no van ser integrats en el nou relat memorístic, una memòria incompleta.

Entrada gratuïta i aforament limitat

 

Data 25 de juny de 2019 de 19:00 a 21:00. Dimarts.

 
 
Lloc de realització

C M Rector Peset

 
Organitza

Aula de Cinema.

 

Contacta auladecinema@uv.es