UVCulturaUV Logo del portal

Escola Europea de Pensament Lluís Vives
Seminari. Valentín Villaverde i Joâo Zilhao. La Nau (amb matrícula, 10 €)

Escola Europea de Pensament Lluís Vives

Valentín Villaverde & Joâo Zilhao

Seminari: “L’origen de l’expressió simbòlica “

Seminari amb matrícula (10 €)

Valentín Villaverde Bonilla és catedràtic de Prehistòria de la Universitat de València. La labor investigadora se centra en diversos àmbits de la prehistòria antiga: el paleolític mitjà, el paleolític superior i l’art prehistòric.

Joâo zilhao és catedràtic de la Universitat de Barcelona des de 2011, anteriorment va ser professor d’Arqueologia paleolítica a la Universitat de Bristol 2005-2010, i a la Universitat de Lisboa.

En els últims decennis l’aparició del comportament modern, la seua definició i les seues implicacions en termes evolutius i culturals han suscitat un debat intens. Fonamentalment hi ha dues posicions teòriques sobre aquest tema, la que defensa que el simbolisme està lligat a un canvi cognitiu fonamental en el procés evolutiu humà i considera la seua aparició recent i vinculada exclusivament a l’aparició dels humans anatòmicament moderns, i la que defensa que el procés no es vincula només a aquests últims, sinó que sorgeix en diferents àmbits geogràfics i es registra tant en els humans moderns com en els neandertals.

L'arxiu audiovisual de l'acte es podrà consultar al Canal cultura de Mediauni (mediauni.uv.es)

 

Data 23 de març de 2017 d' 11:00 a 13:00. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Aules Seminari. La Nau (Universitat, 2)

 
Organitza

Universitat de València. Escola Europea de Pensament Lluís Vives .

http://www.escoladepensamentlluisvives.com/

 

Contacta escola.pensament@uv.es