UVCulturaUV Logo del portal

Centre Cultural La Nau, Sala Acadèmia

Horari:
De dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 20:00 hores. Diumenge i festius, de 10:00 a 14:00 hores
  Dilluns tancat
 
Entrada lliure

 

 

 

 

 

 

Organitza
 
 
Fundación Cañada Blanch
Asociación de Galerías de Arte Contemporáneo de la Comunidad Valenciana, LaVAC
Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Comunitat Valenciana
   
Més informació:
 

 

 

 

A vegades podria semblar que preval en el domini de l'art una vaga sensació de fragilitat quant a la forma de producció de coneixement i al treball dels professionals del medi. Tanmateix, l'obstacle que podria induir aquesta situació, certament habitual, les forces que lluiten en el medi –cada actor en el rol que s'atorga a si mateix: artista, crític, comissari, direcció de museus o galerista– produeixen, per la seua banda, un enriquiment del teixit cultural, econòmic i històric.
 
D'aquesta manera, el paper fonamental d'institucions públiques i privades, així com el de les galeries d'art contemporani ha sigut reforçar el treball, principalment independent, dels artistes en la consolidació de la cultura de l'art. Podem aleshores apreciar un important valor de la tasca de les galeries d'art contemporani, ací representades per LaVac, ja que afavoreixen l'exhibició de forma regular de la producció d'art contemporani més actual, mantenen el seguiment de la trajectòria d'artistes i, a més, ofereixen l'opció de poder gaudir d'altres artistes que treballen al marge de les institucions, artistes emergents o amb una trajectòria més discontínua, però indispensable per al teixit cultural. 
 
Concretament, en el context valencià, LaVac (Associació de Galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana) acull 19 galeries en la missió de les quals preval l'aposta per l'art contemporani. LaVac està actualment constituïda per Luis Adelantado, Aural, Benlliure, Isabel Bilbao, Alba Cabrera, Cànem, Espaivisor, Misterpink, Galeria del Palau, Pàrquing Gallery, pazYcomedias, Punt, Rosa Santos, Rosalía Sender, Set Espai d’Art, Espai Tactel, Galeria Thema, Trentatres Gallery i Galeria 9.
 
Igualment, és cosa ben notable que la unió de totes aquestes sota LaVac beneficia la seua actuació a l'hora de desplegar projectes comuns, com exposicions col•lectives, inauguracions compartides o la celebració de l'obertura de la temporada exhibitòria amb l'Obert València. I tot això, sense entrar a la tasca de retribució econòmica en els processos d'inscripció de l'obra en el mercat de l'art i el col•leccionisme. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aquest últim episodi, el col•leccionisme d'art contemporani, és el que avui recompensa la feina de les galeries. La Fundació Cañada Blanch mostra el seu reconeixement a la tasca d'aquestes en la segona edició de la seua convocatòria: el II Premi d'Adquisició Fundació Cañada Blanch amb el qual s'atorga un guardó (la compra d'una peça) i s'exposen els treballs al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, que s’hi suma en col•laboració amb la proposta. La selecció d'artistes que les galeries representen ha sigut elaborada a partir del pressupost concernent al valor del premi.
 
La rellevància de la feina filantròpica que Vicent Cañada Blanch va desplegar en vida ha sigut secundada des dels anys 70 per la fundació que porta el seu nom. La Fundació continua amb el seu llegat i la tasca social en suport de la cultura, la recerca, les arts i la promoció de joves talents. Per això, el seu afany per tenir compte de l'herència humanística de Cañada Blanch avui es fa efectiu amb aquest acostament a la tasca de LaVac mitjançant una aportació econòmica valorada en un premi a la creació emergent / art jove, que anirà prenent major prestigi i significació en futures edicions.
 
Finalment, insistim que el premi concedit per Cañada Blanch pretén llorejar la representació activa dels artistes per les galeries d'art contemporani, de manera que porta a terme el seu rol mediador entre un dins-i-fora-de-la-societat i la producció artística.
 
Johanna Caplliure
 
 
 

Galeries participants:

 
Luis Adelantado
Galeria9
Galería Rosa Santos
Galería Alba Cabrera
Set espai d'art
Galería Espai Tactel
Espaivisor - Galería Visor
Galería Thema
Galería pazYcomedias
Área 72
mr.pink
Shiras
Aural
 
 

El jurat estarà format per:

 

•     Lorena Corral (historiadora de l’art i comissària independent. Directora de la Col•lecció d'Art Contemporani de la Fundació Coca-Cola)

•     Kosme Barañano (catedràtic d'història de l'art facultat de Belles Arts d'Altea, Universitat Miguel Hernández)

•     Juan López-Trigo (President de la Fundació Cañada Blanch)

•     Dos membres del Patronat de la Fundació Cañada Blanch i col•leccionistes d'art contemporani:

Carlos Pascual de Miguel (notari)

Juan Viña (doctor en Medicina)

•     Norberto Piqueras, responsable d'exposicions Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.