UVCulturaUV Logo del portal

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

En les teues sabates és un projecte de mediació artística i intervenció socieducativa per al desenvolupament de competèncias socioemocionals que basa la seua activitat principal en un taller d'expressió creativa.

 

La imatge de la sèrie Sabates, de l'autora valenciana Antonia Mir, la fundació de la qual patrocina aquest projecte, inspira la metàfora que li dóna nom i sentit; posar-se en les sabates d'una altra persona és empatizar. El desenvolupament de l'empatia obri la porta a una actitud prosocial que possibilita la constitució d'un clima de convivència constructiva, favorable a l'aprenentatge, i on no és possible cap tipus de discriminació ni violència.

 

 

 

 

 

 

 

 

Els destinataris són un grup d'estudiants de l'institut d'educació secundària Barri del Carme de València, que, mitjançant diferents dinàmiques grupals i tècniques d'expressió artística, han tingut l'oportunitat d'explorar els seus conflictes, de comprendre els companys i companyes, i d’aprendre a relacionar-se de manera assertiva.

 

Amb l'exhibició del treball dels participants, a més de mostrar els resultats producte del taller d'expressió, es pretén sobretot atendre els objectius següents: fomentar la cooperació entre els companys, potenciar la consciència de pertinença al grup, afavorir el desenvolupament de l'autoestima i l'empoderament, i estimular la motivació.

 

En la mostra, a través del llenguatge simbòlic de l’art, es comparteix l'experiència viscuda per cada estudiant com a membre del sistema grupal de la seua classe: les sabates donaran pas a camins i petjades que deixen marca.