UVCulturaUV Logo del portal

PREMI D'ADQUISICIÓ FUNDACIÓ CAÑADA BLANCH 4a edició

 

Vicky Uslé, S/T, 2017, obra guanyadora de la 4a edició del Premi Fundació Cañada Blanch

 

 

 

La possibilitat de crear ponts que afavorisquen la creativitat contemporània transcendeix el suport únic i ocasional als artistes. És necessària la suma de forces d'institucions públiques i privades que, juntament amb la tasca constant de les galeries, assumisquen un compromís amb el futur de la promoció plàstica i la reflexió. Des d'aquesta idea naixia el Premi d'Adquisició de la Fundació Cañada Blanch, amb l'objectiu de fomentar i fer valdre les propostes artístiques de les galeries valencianes en un marc acadèmic públic que permetera acostar-les a la ciutadania. La consolidació d'aquest compromís amb la cultura compleix la seua quarta edició com a fruit de la feina conjunta d'aquests tres pilars: LaVAC (Associació de Galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana), mediadora entre la societat valenciana i la producció artística; el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, com a espai de pensament crític, vinculat a la realitat valenciana i a la promoció de la cultura visual, i la Fundació Cañada Blanch, des d'una ferma ajuda a la investigació, i al debat social i de les arts.
 
Del 7 al 23 d’abril, les millors obres seleccionades per les galeries d’art que componen LaVAC (Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana), i que opten al Premi d’Adquisició de la Fundació Cañada Blanch, s’exposaran a la Sala Acadèmia del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.
 
El pròxim divendres, dia 7 d’abril, a les 19.30 hores, s’inaugurarà oficialment aquesta quarta edició de l’exposició Premi d’Adquisició Fundació Cañada Blanch en un acte al qual assistiran artistes i galeristes participants i en el qual s’anunciarà l’obra guanyadora d’aquesta edició després de la decisió del jurat, que es reunirà aquell mateix matí.
 
En aquesta exposició, hi participen 13 galeries: Luis Adelantado, Galería9, Rosa Santos, Alba Cabrera, Set Espai d’Art, Espai Tactel, Plastic Murs, Galería Thema, Galería PazyComedias, Área 72, Pepita Lumier, Mr. Pink i Shiras
 
Cada galeria aporta dues obres a l’exposició. Del total de 26 obres, el jurat en seleccionarà una, que passarà a integrar la col·lecció Fundació Cañada Blanch.
El jurat està compost per Juan López-Trigo, president de la Fundació Cañada Blanch; Carlos Pascual de Miguel, patró d’aquesta fundació, advocat i col·leccionista d’art; Juan Vinya, patró de FCB i doctor en Medicina; Lorena Corral, historiadora de l’art, comissària independent i directora de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació Coca-cola; Carlos Delgado, comissari d’exposicions i crític d’art, i Norberto Piqueras, coordinador d’exposicions del Centre Cultural La Nau, Universitat de València.
 
Aquesta exposició suposa valorar les propostes artístiques de les galeries valencianes, en un marc acadèmic públic, la qual cosa permet un acostament a la ciutadania gràcies a la labor conjunta de la Fundació Cañada Blanch, LaVAC i el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.
 
Els premiats en edicions anteriors han estat Rubén Guerrero (2014), de la galeria Luis Avançat; Xisco Mensua (2015), de la galeria Rosa Santos i Juan Olivares (2016), de Set Espai d’Art. Tres artistes amb una destacada trajectòria dins de la creació contemporània.
 
 
 

Galeries participants:

 
Luis Adelantado
Galería9
Galería Rosa Santos
Galería Alba Cabrera
Set espai d'art
Galería Espai Tactel
Plastic Murs
Galería Thema
Galería PazyComedias
Área 72
Pepita Lumier
Mr. Pink
Shiras
 
 

El jurat estarà format per:

 

•     Lorena Corral (historiadora de l’art i comissària independent. Directora de la Col•lecció d'Art Contemporani de la Fundació Coca-Cola)

•     Carlos Delgado Mayordomo, comissari d'exposicions i crític d'art

•     Juan López-Trigo (President de la Fundació Cañada Blanch)

•     Dos membres del Patronat de la Fundació Cañada Blanch i col•leccionistes d'art contemporani:

Carlos Pascual de Miguel (notari)

Juan Viña (doctor en Medicina)

•     Norberto Piqueras, responsable d'exposicions Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.