L'objectiu d’El sabor de les matemàtiques és acostar-vos a les matemàtiques a través de l'art, a través d’un component de gran rellevància cultural per a nosaltres: la gastronomia, usant com a mitjà la fotografia, tercera faceta de l'art en aquesta mostra.
El que ací presentem són els dotze plats que José Carlos García, Pedro Castellano i la resta del seu equip han creat i que el matemàtic i fotògraf Pedro Reyes Dueñas ha plasmat amb la seua empremta personal. Portada pel seu amor a les matemàtiques i la cuina, la matemàtica Mercedes Siles Molina va proposar a José Carlos García, cap de cuina del restaurant Café de París Màlaga, guardonat des de 2002 amb una estrella Michelin, que crearà plats inspirats en formes geomètriques, i al fotògraf Pedro Reyes Dueñas, que donarà permanència a l'obra i mostrarà aqueix diàleg íntim entre cuina i matemàtiques.
Aquesta terna imprevisible, matemàtiques-cuina-fotografia, s’ha mostrat en perfecta sintonia, potenciadora cadascuna de la imaginació de les altres.
Allò que es veu, a la part superior, a color, són els dotze plats creats. De cadascun, n’hi ha dues imatges: l’una, en la part alta; davall d’aquesta, una altra fotografia del mateix plat des d'una perspectiva diferent; al costat d'aquesta, una solarització (espècie de negatiu de la imatge) en què destaca, en daurat, la forma geomètrica font d'inspiració i la fórmula algebraica d'aquesta figura geomètrica (que es pot aconseguir amb Surfer).
Si mireu les parets des de lluny, observareu que hi ha una part en color i una en blanc i negre. Aquesta última descriu el procés seguit per a obtenir els plats que podeu veure. Es comença amb la imatge d’un got, invitació als plaers gastronòmics que es podran gaudir, amb la preparació de la sala on es degustaran, amb l'inici de la idea, la cerca de matèries primeres, l'obtenció de la recepta, la preparació del plat, la presentació d’aquest… I s'acaba amb una imatge de tots aquells que han col·laborat en el procés.
El grup en color i el grup en blanc i negre s'assemblen a l'enunciat d’un teorema i a la demostració d’aquest, respectivament. També hi ha matemàtiques en la cuina. Gaudiu-ne.