UVCulturaUV Logo del portal

ERNESTO PIOVANO, El cost humà dels agrotòxics

Col·legi Major Rector Peset, Sala de la Muralla

Horari:
De dilluns a dissabte, de 10:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 20:00 hores. Diumenge i festius, de 10:00 a 14:00 hores
 
Entrada lliure
 
 
 
 
 
© Pablo E. Piovano
 
 

 

 

 

Organitza:
 
 
 
Photon Festival
Médicos del Mundo
Centre Cultural La Nau de la Universitat de València
 
Patrocina:
 
 
Fundación Cañada Blanch
Olleros Abogados
 
Col·labora:
 
 
 
Fujifilm
La Imprenta 
Ideal Room
 
Comissariat:
 
Tania Castro
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Durant els mesos de novembre i el desembre de 2014 el fotògraf argentí Pablo Ernesto Piovano va recórrer zones rurals de les províncies d'Entre Ríos, Chaco i Misiones per retratar les famílies afectades per les fumigacions amb agroquímics. La sèrie de fotografies “El cost humà dels agrotòxics” ha guanyat dos premis internacionals.
 
Les constants fumigacions amb agroquímics com el glifosat i el 2.4D no sols generen un efecte en els cultius sinó que també multipliquen de dues a quatre vegades la mitjana nacional de les taxes de càncer i altres malalties greus en treballadors agraris i pobladors, que pateixen malformacions o afeccions a la pell.
 
 
 
 
© Pablo E. Piovano
 
 
 
 
L’Argentina és el tercer productor mundial de soia, després dels Estats Units i el Brasil, i avui un terç de la població del país es troba afectada de manera directa o indirecta pel glifosat, mentre que a la resta del món es troba prohibit en 74 països.
 
Pablo és fotògraf de Página 12, però va fer aquest treball de manera independent, amb el suport de la Fundació Manuel Rivera-Ortiz, una organització sense fi de lucre amb seu a Rochester, Nova York. Així, va documentar la vida dels pobles que viuen en contacte amb les fumigacions.
 
 
 
 
© Pablo E. Piovano