UVCulturaUV Logo del portal

SECOND ROUND
Art i lluita als instituts valencians

 
 
 

 

 
 
Participa:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IES Lluís Vives de València
IES Benlliure de València
IES Juan de Garay de València
IES Clot del Moro de Sagunt
IES de l'Estació d'Ontinyent
IES Laurona de Llíria
IES Tirant lo Blanch de Torrent
IES Número 1 de Requena
IES Josep de Ribera de Xàtiva
IES Ausiàs March de Manises
IES Sanchis Guarner de Silla
IES María Enríquez de Gandia
 
 
 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

 
 
 
 
 
Escultura presentada per l’IES l’Estació d’Ontinyent
 
 
 
 
 
L’exposició Second Round: Art i Lluita als Instituts Valencians pretén convertir-se en referent d’una temàtica poc tractada fins ara: l’activitat artística als centres de secundària valencians. Què s’ha fet i què s’està fent en l’actualitat. Elaborant un discurs històric construïm el nostre passat. Fent un exercici de memòria podem afrontar els problemes actuals. Però sobretot volem incitar a la reflexió sobre allò que realment volem per al futur de l’educació artística. És per això que comptem amb els col·lectius que han de fer possible aquest futur: professorat, alumnat, responsables acadèmics i especialistes de les àrees de coneixement implicades.
 
Tant a la ciutat de València com a la resta de ciutats, els instituts de secundària han generat una ingent activitat artística, accions que podem detectar en els àmbits de l’activitat artística a les aules, referida especialment al treball de l’alumnat, així com en les accions artístiques als centres, en base a les activitats generades tant des dels departaments de Dibuix com per part de les direccions de centre. El paper del professorat en la gestació i consecució de projectes artístics que han tingut repercussió tant als propis centres com en altres àmbits locals i comarcals.
 
El desconeixement d’aquest realitat per part del públic, així com la necessitat d’investigar a nivell universitari sobre els resultats d’aquestes accions, ens anima a presentar el projecte Second Round. Art i Lluita als Instituts Valencians. El projecte també vol ser un homenatge al treball del professorat i l’alumnat de Secundària, ja que la seua tasca és remarcable, i convé donar-la a conèixer a través d’iniciatives com aquesta. També per motivar-los de cara al futur de l’art. Pensem que l'àmbit universitari és l’espai adequat per constatar aquest reconeixement de la feina feta pel col·lectiu docent de secundària.
 
Second Round Art i Lluita als Instituts Valencians és un projecte d’investigació i un projecte d’innovació educativa de la Universitat de València. Impulsat per l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, compta amb el suport de tres vicerectorats de la pròpia Universitat, del Màster de Formació del Professorat de Secundària, de l’alumnat, el professorat i dels equips directius de dotze instituts de secundària, de l’Associació Valenciana de Professorat de Dibuix i de l’Associació Valenciana d’Educadors de Museus i Patrimonis.
 
 
 
 
 
Dibuixos del "Grupo Op" (IES Sanchis Guarner de Manises)