UVCulturaUV Logo del portal

LLIGACAMES I PORTALLIGACAMES

ACTIVA CULTURA 2023 (EXPOSICIONS)

 

 

 

 

ACTIVA CULTURA SEGONA EDICIÓ

 

ACTIVA CULTURA és un concurs destinat a estudiants de la Universitat de València per a promoure les pràctiques culturals i artístiques com a mitjà d’expressió i crítica social. La finalitat fonamental d’Activa Cultura és dinamitzar i democratitzar els espais universitaris convertint-los en plataformes d'expressió artística. 

 

Un dels projectes expositius seleccionats en aquesta segona edició es “El COS DISSIDENT  juntament amb el projecte “LES PORS. DONES I LA SOCIETAT”:

 

Exposició: Lligacames i portalligacames

 

Aquest projecte naix de la necessitat d’entendre que el cos no pot construir-se sense la interdependència, per la qual cosa hem de mantenir connexions amb els altres per arribar a ser. Es constitueix llavors un espai polític mitjançant el qual podem generar resistències i aliances. I és ací on també albirem certa dicotomia que altera allò esmentat prèviament: els ens amb els quals ens construïm poden contribuir a la creença que certes vides o certs cossos no importen, que estan fora de les esferes polítiques i institucionals. No obstant això, l’exploració va més enllà d’aquesta idea d’interdependència. La llar —o el que considerem llar— serveix com a espai íntim en el qual ens construïm com a éssers independents aliens a les fantasies i prestacions dels altres. En aquesta exposició fotogràfica explorarem com els nostres habitacles creen cos, identitat i sentiment de pertinença.

 

Projecte:

Virginia Sogorb González