UVCulturaUV Logo del portal

Corian: 40 anys x 40 dissenyadors

Centre Cultural La Nau, Sala Oberta

 

Horari: de dilluns a dissabte de 9 a 20 hores. Diumenge i festius de 10 a 14 hores. ENTRADA LLIURE

Visita visual

 

 

Projecte i producció: DuPont 
Organització: DuPont, Universitat de València i Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana


www.corian.com       www.dupont.es     www.adcv.com    www.uv.es/cultura

 

Amb motiu del 40è aniversari del material per a superfícies sòlides Corian, la companyia científica DuPont presenta a la Universitat de València, l’exposició Corian: 40 anys - 40 dissenyadors, una àmplia mostra de peces de disseny elaborades amb aquest material, ideades per 40 dissenyadors d’arreu del món. 
La comunitat del disseny ha contribuït en gran manera a l’evolució de Corian, experimentant amb el material i trobant noves maneres d’aplicar les seues múltiples característiques. Corian: 40 anys - 40 dissenyadors és un reconeixement a la seua tasca i a la que continuen fent en la seua interpretació.

 

Safata de servei circular i giratòria, en Corian®, concebuda en mides de 60, 50 i 40 centímetres de diàmetre i un gruix de 13 mm

Centre de taula inspirat en el bací-casc de don Quixot, i en la seua composició colorista, en la tècnica del trencadís desenvolupada a València durant el període modernista

 

Aquesta exposició es presenta a la Universitat de València, després d’una àmplia itinerància internacional: Milà, Londres, París, Praga, Frankfurt, Barcelona, Estocolm, Bordeus, Nova York, Sydney i Belgrad. 
El desafiament per a cadascun dels dissenyadors seleccionats ha consistit a crear safates de taula o diferents estris de sobretaula, explotant les especials característiques de Corian®. Sense juntes perceptibles i altament modelable, utilitzant tècniques de termoformat o modelat, Corian® pot ser afaiçonat i gravat usant maquinària de CNC, o imprès amb tecnologia de sublimació. Està disponible en 100 colors, incloent-hi blancs purs i sòlids intensos, i té una translucidesa natural en tonalitats més lleugeres, quan és retroil·luminat per llum natural o artificial. 
En el microcosmos que crea l’exposició Corian: 40 anys - 40 dissenyadors es demostren les possibilitats il·limitades de Corian®, tant en termes pràctics, com estètics. El material té la capacitat de ser gairebé qualsevol cosa: divertit, seriós, calmat, encisador, eteri..., i alhora és d’una simplicitat i sensualitat d’atractiu universal. Un material veritablement multicultural, que s’utilitza en nombrosos i diversos ambients, en multitud de països de tot el món, fet que queda reflectit en la internacionalitat dels 40 dissenyadors i de la diversitat de les peces exhibides. Des de safates apilables i elegants centres de taula, a puzles i altres accessoris, tots els objectes tenen una funció específica.

 

Basat en l’art de la papiroflèxia, Nenen és una peça de centre resultat de doblecs imaginaris sobre una peça de Corian® de 40x40 cm. Aquest objecte es pot situar en dues posicions, com a base per a altres objectes, o com a fruiter, panera o florera, entre altres possibilitats

 

Des del seu llançament als Estats Units, cap a l’any 1967, Corian® ha evolucionat fins a convertir-se en un material de disseny amb una varietat cada vegada més gran d’aplicacions innovadores, tant a la llar com als hotels, hospitals, restaurants i tota mena d’espais públics. Els dissenyadors han contribuït en gran manera a la seua evolució experimentant amb el material i trobant noves maneres d’aplicar les seues múltiples característiques. 40 anys - 40 dissenyadors és un reconeixement a la seua tasca i a la que continuen fent en la interpretació de Corian®
Inventat pels laboratoris de recerca i desenvolupament de DuPont, i produït exclusivament per DuPont, Corian® (www.corian.com.es) s’utilitza en una àmplia gamma de mobiliari i aplicacions especials, tant d’índole comercial, com residencial. És un material per a superfícies sòlides que no té porus, és resistent a les taques, fàcil de netejar, durador, renovable, reparable i fins i tot reciclable, i en certs colors, translúcid. Disponible en uns 100 colors, Corian® pot virtualment prendre la forma de qualsevol disseny que es puga concebre. Les rascades són fàcilment reparades sense minvar la bellesa i la uniformitat del color. 
DuPont (www.dupont.es) és una companyia científica. Fundada en 1802, DuPont aporta noves solucions sostenibles i essencials a través de la ciència, per aconseguir que totes les persones a tot el món tinguen una vida millor, més segura i saludable. Amb operacions en més de 70 països, DuPont ofereix una àmplia gamma de productes i serveis innovadors per als mercats d’agricultura, nutrició, electrònica, comunicacions, seguretat i protecció, llar i construcció, transport i indumentària.

 

 

Els 40 dissenyadors participants en Corian: 40 anys - 40 dissenyadors:

01) Aquili Alberg, Itàlia

02) Arik Levy, França

03) Atrium (Anton Nadtochy & Vera Butko), Rússia

04) Beat Karrer, Suïssa

05) Christian Ghion, França

06) Christine Van Gemert, Holanda

07) David Rockwell, EUA

08) Delugan Meissl Associated Architects, Àustria

09) Demet Bilici, Turquia

10) Emma Lewis, RU

11) Francesco Draisci & Paolo D’Ippolito, RU

12) Gamze Güven, Turquia

13) Graft, Alemanya

14)Hans Schoonemeijer (HP Design), Holanda

15) Harry Allen, USA

16) Igor.MarQ arquitectos & Pedro Nuñez, Espanya

17) Imogen Lawson, RU

18) India Mahdavi, França

19) Ingenhoven Architekten, Alemanya

20) Jeffrey Bernett, EUA

21) John Sebastian, Dinamarca

22) Katrin Olina Young, Islàndia

23) Luca Casini, Itàlia

24) Marie Garnier, França

25) Martin Ryan, RU

26) Matali Crasset, França

27) Matteo Ragni, Itàlia

28) Miguel Milá, Espanya

29) Miriam Mirri, Itàlia

30) Monika Kobiakov, RU

31) Nils Kjeldsen, Dinamarca

32) Noé Duchafour-Lawrance, França

33) Nucleo (Piergiorgio Robino, Stefania Fersini), Itàlia

34) Piers Mansfield-Scadden, RU

35)Savinkin-Kuzmin project group (Poledesign), Rússia

36) Sieger design (Benedikt Sauerland), Alemanya

37) Tanju Ozelgin, Turquia

38) Werner Aisslinger, Alemanya

39) Ximo Roca, Espanya

40) YES Architecture (Ruth Berktold), Alemanya

 

 

Les empreses (Corian® Quality Network) que han contribuït en la fabricació han estat:

 

Ace Show (RU)

Arkad (Turquia)

CFM Complete Fabrication &Machine (EUA)

Clarendon Fabrications (RU)

Crèa Diffusion (França)

Creaciones Parma (Espanya)

CTC (Itàlia)

Cutting Edge (RU)

Edelveis (Rússia)

Hasenkopf  (Alemanya)

HAT (Espanya)

Interior Surfaces (RU)

Marwood S2 (RU)

Moser (Alemanya)

Pfeiffer&Söhne (Alemanya)

Sanyluz (Espanya)

Sterling Surfaces (EUA)

Tanit (Rússia)

TechLab Italia (Itàlia)

Toptech (Itàlia)

VandenHoven Kunststoftechniek (Holanda)

 

 

Inauguració de l'exposició a Milà [+]