UVCulturaUV Logo del portal

DISEÑANDO LO POR VENIR
7 experiencias de diseño para la inclusión social

 

DISSENY I ART TERÀPIA "LO POR VENIR" D'IDECART

 

 

 

El disseny per a la innovació social, aporta una dimensió d’esperança , d’un futur que pensem ha de ser divers i inclusiu, capaç d’afavorir una transformació social i col·lectiva que siga efectiva, vinculada a la salut i millora d’una qualitat de vida.

 

El projecte de l’IDECART per a WDC València 2022 tracta sobre la creativitat, el disseny i l’artteràpia i en aquesta exposició es mostrarà el procés que ha generat un espai de comunicació de relació i d’inserció. Ha donat veu per a imaginar solucions viables, aprofitar l’energia social disponible, com diria Ezio Manzini.

 

El treball entre professionals del disseny, de l’artteràpia i persones amb dificultats de salut, socials, cultural i/o educatives ha propiciat que el disseny puga ser una eina de millora de la qualitat de vida de tots.

 

Els tallers de co-disseny en diferents entitats com la Fundació Novaterra, Koopera, amb grups de menors de l’associació Iniciatives Solidàries o en Fem Salut Mental, han generat propostes de models de canvi amb continuïtat, això és no sols per a WDCValencia2022, sinó perquè la qualitat del producte final permet obrir una porta d’oportunitats a la inserció en el mercat laboral i la creació d’una factoria de creació en disseny enfocada a la inclusió social.

 

Aquesta mostra permet visualitzar des d’una perspectiva crítica, creativa i pràctica, tant el procés amb assoliments i dificultats com els resultats dels projectes de desenvolupament creatiu per a la inclusió de la diversitat.