UVCulturaUV Logo del portal

LA FORÇA DELS SOMNIS. 25 anys Lambda.

 

logo exposició

 

 

 

 

 

El 26 de setembre de 1986 es va constituir oficialment l’associació que avui coneixem com a Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Des d’aquell moment molts són els esdeveniments, les dificultats i els èxits que han marcat la seua petita però intensa història.


Dins dels actes que s’estan preparant amb motiu de la commemoració del vint-i-cinquè aniversari del C. Lambda, s’inclou una exposició que recull la trajectòria de l’associació, constituïda en un referent important del moviment d’alliberament sexual del País Valencià i de l’estat espanyol.


Amb el títol de «La força dels somnis: 25 anys Lambda», la mostra il·lustra el camí recorregut en el progrés social cap al reconeixement de la igualtat per a les comunitats sexuals minoritzades i destaca el paper que des de l’activisme ciutadà han tingut les persones voluntàries com a energia impulsora d’aquests avanços.

 

 

 

 

Pancarta de capçalera en la celebració de l'Orgull, any 2000.
Pancarta de capçalera
en la celebració de l'Orgull, any 2000
 
Pancarta del grup universitari de Lambda durant una celebració de l'orgull de h. 1995
Pancarta del grup universitari de Lambda
durant una celebració de l'orgull de h. 1995
 

 

 

 

 

OBJECTIUS

 

  • Donar a conèixer la tasca, els valors i les reivindicacions que fonamenten el treball del Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

  • Reforçar els vincles de participació ciutadana amb la societat civil.

  • Sensibilitzar sobre la necessitat d’eliminar de la societat qualsevol tipus de discriminació per qüestions d’orientació sexual, identitat de gènere o VIH-SIDA.

  • Reconèixer públicament el paper de les persones que han donat consistència a aquest projecte ciutadà a favor de la diversitat sexual.

  • Contribuir a la configuració de la memòria històrica del moviment d’alliberament sexual, i de la cultura de l’arc iris.

  • Involucrar dinamitzadors culturals i creadors artístics en processos de reflexió social sobre la diversitat sexual

 

 

 

 

Portada de la publicació Papers Gay,núm. 0, de desembre 1986
Portada de la publicació Papers Gay, núm. 0,
de desembre 1986
 
Campanya de prevenció realitzada per Lambda, 2000
Campanya de prevenció realitzada per
Lambda, 2000