UVCulturaUV Logo del portal

EL MILLOR DISSENY DE L'ANY
Bellesa, Sostenibilitat, Inclusivitat i Innovació

 

24/11/22  XARRADA "EL PECAT I EL DISSENY"

 

 

 

 

 

 

Barcelona i València celebren la connexió de les dues ciutats a través del disseny amb la programació d’unes activitats que posaran en valor les relacions dels respectius teixits creatius i productius a partir de dissenys que contribueixen a la consecució dels actuals reptes socials, econòmics i mediambientals.

 

Per constatar aquestes connexions creatives, i en motiu de la World Design Capital Valencia 2022, una versió especial de la ja clàssica exposició «El millor disseny de l’any» itinera a València i s’instal·larà allà fins a mitjans de febrer. El dia 24 de novembre inaugurem la mostra i us convidem a participar d’una xerrada amb confessions i reflexions al voltant de la pràctica professional. Un acte amb la presència de responsables polítics, professionals, empreses del sector i de les entitats de promoció del disseny d’ambdues ciutats, que esdevindrà una ocasió única per crear, activar i facilitar vincles i col·laboracions entre dos potents ecosistemes del disseny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El millor disseny de l’any és una exposició integrada per una selecció de 40 projectes que donen visibilitat a l’excel·lència creativa i els valors del bon disseny en les seves diferents disciplines. Les obres que s’hi exhibeixen han estat seleccionades d’entre els projectes finalistes i guanyadores dels Premis FAD d’Arquitectura, els Premis ADI de disseny industrial i els Premis ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual, tots ells organitzats per les associacions del FAD (Foment de les Arts i del Disseny).

 

La mostra es pot recórrer seguint quatre itineraris transversals: tres d’ells amb obres que responen als valors de la New European Bauhaus, la bellesa, la inclusivitat i la sostenibilitat, i el quart dedicat a la innovació tecnològica. Es tracta d’una versió itinerant de l’exposició que es va poder veure al Disseny Hub Barcelona i que ara viatja a València en motiu de la World Design Capital València 2022, gràcies a l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i el Disseny Hub.

 

L’exposició incorpora, en aquesta itinerància, una secció formada per les obres guanyadores del Premi Impacte Positiu de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV). Un contingut que connecta València i Barcelona a través de la vessant més responsable del disseny com a facilitador del canvi cap a un sistema més sostenible, innovador, inclusiu i equitatiu.