UVCulturaUV Logo del portal

NUSOS. GENT DEL CASAL DE LA PAU
Fotografies de Juan Molpeceres

 

 

 

 

El Casal de la Pau és una associació sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, situada a la ciutat de València, al carrer d’En Llopis, núm. 4, baix.

 

Està orientada a l’acolliment i el suport de persones sense vincles familiars ni recursos econòmics que tenen o han tingut problemes penals, i en molts casos han estat a la presó. Té una residència per a l’acolliment d’alliberats condicionals per malaltia i un alberg per als que no disposen d’avals per a permisos o llibertat condicional.

 

Està vora quaranta anys lluitant per crear un espai en què predominen l’acompanyament, el respecte, l’acolliment, l’auto­nomia i la llibertat de les persones ateses.


«Nusos» parla de bellesa. Perquè aquesta no és patrimoni dels rics i famosos, encara que ho semble. Hi ha bellesa molt més enllà. I és bellesa lliure. Lliure de l’esclavitud de la necessària joventut, de les mides 90-60-90, dels trets perfectes... però no per això menys bellesa.


I si una cosa és bella, per què amagar-ho? Per què no mostrar-ho en la seua nuesa? I en el nu apareixen els nusos: els punts clau d’una vida, els que et marquen la pell i el caràcter, els nuclis difícils d’assumir, els lligams que s’estrenyen, les cruïlles, els punts de unió entre el tronc i les branques, els que ens defineixen i ens representen.


«Nusos» vol portar la persona, més enllà de les circumstàncies que li hagen condicionat la vida, més enllà de les etiquetes i les convencions socials.


Aquest projecte vol mostrar la veritat i la dignitat de les persones, a cara descoberta, sense embuts ni prejudicis. Potser aleshores ens serà més fàcil acostar-nos-hi amb una altra mirada, d’una altra manera.