UVCulturaUV Logo del portal

ORTIFURAMA VALENCIÀ

© Ortifus
© Ortifus

 

Antonio Ortiz Fuster, Ortifus (València, 1948), és un artista polifacètic i prolífic, una figura clau de l’humorisme gràfic valencià, però també escultor d'una imatge de la ciutat des dels seus vessants d'il·lustrador publicitari, de campanyes institucionals i de dissenyador de falles. L'objectiu de l'exposició Ortifuturama valencià és mostrar la riquesa creativa de l'autor i imbricar-la amb la ciutat des de diferents perspectives, cronològiques i espacials.
 
Seccions de la mostra:
 

1. Història de València i del Món Mundial

Àmplia selecció de l'humor gràfic d’Ortifus, en què es fa una cronologia de la ciutat de València a través de les seues vinyetes d'humor gràfic, però també pel seu interès per l'actualitat espanyola i internacional.
 
 
 
 
 
© Ortifus
 
 
 
 
 

2. Valenccionari Ortifusí

Ortifus ha jugat habitualment amb el llenguatge, creant jocs de paraules i paradoxes relacionades amb el País Valencià. En aquest espai es fa una tria d'aqueixos jocs de paraules i es mostren originals i imatges de València.
 
 
 
 
 
© Ortifus
 
 
 
 
 

3. Pintarrejant València


Tria de propostes d’Ortifus, des de campanyes institucionals i treballs de disseny. Aquest espai es dissenyarà a manera de paret real del carrer, amb contenidors, etc. que mostren els treballs del dibuixant.
 
 
 
 
 
© Ortifus
 
 
 
 
 

4. En 3D i Sensurround

Aquest últim espai recollirà la relació d’Ortifus amb les falles, però també amb la música, i combinarà l'exposició de dissenys en tots dos àmbits.
 
 
 
 
 
© Ortifus