UVCulturaUV Logo del portal

Pla d’acció territorial de protecció de l’Horta de València. Versió preliminar per a la consulta i la participació pública

Centre Cultural La Nau, Sala Oberta

 

Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 20 hores. Diumenge i festius de 10 a 14 hores. ENTRADA LLIURE

 

Organitza: Direcció General del Paisatge, Generalitat Valenciana
Col·labora: Universitat de València

 

Exposició de la versió preliminar del Pla d’acció territorial de protecció de l’Horta de València

La Direcció General del Paisatge de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, com a òrgan promotor del Pla d’acció territorial de protecció de l’Horta de València, va iniciar el 23 de juny passat la fase de consultes sobre la versió preliminar i l’informe de sostenibilitat ambiental de l’esmentat pla.

La finalitat del pla de l’Horta és complir el manament legal establert en l’article 22.6 de la Llei 4/2004, de 30 de juny, de la Generalitat, d’ordenació del territori i protecció del paisatge, que reconeix l’Horta com un espai d’acreditats valors mediambientals, històrics i culturals i estableix la necessitat de la seua protecció a través d’un pla d’acció territorial.

L’àmbit geogràfic del pla s’estén sobre una superfície que inclou els 45 termes municipals de les comarques de l’Horta, a més de les àrees que permetran connectar l’Horta amb els espais naturals de major importància de l’entorn metropolità. El pla de l’Horta consta bàsicament d’una anàlisi, un diagnòstic i una proposta d’estratègies d’actuació sobre aquest espai.

 

 

L’objectiu que persegueix l’exposició és difondre, fer conèixer i explicar als ciutadans i a les ciutadanes, en general, aquesta primera proposta de pla de l’Horta.

Aquest coneixement de la proposta inicial permetrà a la ciutadania participar-hi fent-hi les seues aportacions i expressant-ne l’opinió.

L’exposició és així una de les activitats previstes dins el pla de participació pública dissenyat per al pla de l’Horta que es desenvoluparà entre el juny i l’octubre del 2008.

 

 

L’exposició consta de 35 plafons fotogràfics que segueixen una evolució lògica del procés d’anàlisi, diagnòstic i propostes del pla de l’Horta. L’exposició és estructurada en tres blocs:

- El primer tracta de l’oportunitat històrica de connectar i posar en valor els grans elements de paisatge de l’àrea metropolitana: l’Horta, el parc natural del Túria, el parc natural de l’Albufera i el mar, tot definint què és l’Horta i per què és valuosa.

- En el segon bloc s’exposa quina és la situació actual de l’Horta, les tendències que amenacen la supervivència de l’horta històrica i les conclusions principals dels problemes i de les oportunitats, tot plantejant els possibles escenaris de futur en cas d’aplicar o no aplicar el pla.

- Finalment, s’exposen les estratègies i les actuacions per compatibilitzar la protecció i la posada en valor de l’Horta amb un desenvolupament urbà i econòmic sostenible.