UVCulturaUV Logo del portal

PROJECCIONS INFANTILS
Tallers d'experiència estètica

 

 
 
 
 
 
 
 
El projecte Experiència estètica. Art i ment es va iniciar al gener de 2017 dins de la programació NAU SOCIAL del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Es tracta d'un programa destinat en el seu pla de formació a famílies i a xiquets de deu a dotze anys i que, en la divulgació dels coneixements relacionats, tracta d'arribar a la comunitat universitària i a la ciutadania en general.
 
Té com a missió fomentar la creativitat i l'expressió emocional per mitjà de l'art i la pràctica d'activitats artístiques i desenvolupar facultats com l'assertivitat i l'autoestima. Els onze i dotze anys són edats crítiques, en què la presa de decisions i altres facultats cognitives es veuen alterades i per això els considerem un moment idoni per a la intervenció.
 
En el programa ha col·laborat diferents entitats, els CEIP de València: Cervantes, Dr. Olóriz, Marquès del Túria, Mestalla i Nostra Senyora dels Desemparats. Les entrevistes amb les direccions dels centres i els responsables del Gabinet Psicològic van afavorir que la informació arribara a aquelles famílies amb més necessitat d'intervenció.
 
Ha sigut possible gràcies al finançament de Caixa Popular i les aportacions IVAJ-Generació Jove i de les Fundacions Per Amor a l’Art i Antonia Mir. A més, s'ha tingut la col·laboració del màster oficial en Recerca i Tractament de Patologies Associades en Drogodependències de la Universitat de València.