UVCulturaUV Logo del portal

RIU
Rebeca Plana

© Rebeca Plana
© Rebeca Plana
 
L'obra de Rebeca Plana te un caràcter altament abstracte, a vegades cal·ligràfic, que combina elements de composició estructurada amb un ambient salvatge i d'improvisació. Utilitza elements quotidians com a llenços-objectes i els porta cap a l'expressionisme abstracte.
 
La seua obra es planteja un món en brut modern, humanista, fet a mà a propòsit, d'un aspecte efímer, perillós i, no obstant això, ben dissenyat, en definitiva, inesperat.
 
Des que va acabar els seus estudis ha participat en residències artístiques i ha rebut premis i beques com la beca Hàbitat Artístic (Ajuntament de Castelló - EACC), la beca de residència del Piramidón (Barcelona), la beca de la Fundació O Barco de Valdeorras (Ourense), la beca de residència del Museu Picasso (Màlaga), la beca de la Fundació Rodríguez Acosta, i premis com el Senyera de pintura de València, Ateneu Mercantil de València, o la Menció d'Honor en el premi BMW.
 
El treball de Rebeca Plana també ha sigut mostrat en exposicions individuals en museus i galeries com la Sala Gallera (València), la galeria Fernando Latorre (Madrid) o la galeria Punto (València) i el Col·legi d’Espanya a París. Ha participat en diverses exposicions col·lectives en espais com l'Ibercaja de Saragossa, Casa de Vacas de Madrid o la Fundació Antonio Pérez de Conca. També participa activament en fires d’art contemporani juntament amb les galeries que la representen com ara JustMad (Madrid), ARCO (Madrid), Gent Art Fair (Bèlgica).