UVCulturaUV Logo del portal

TERRA CULTIVABLE
Obra pictòrica d'Enric Ruiz

Jardí Botànic, Sala Hort de Tramoieres

Horari:
 
De 10:00 a 20:00 hores (fins a les 21:00 hores al maig), de dilluns a diumenge.
L'entrada a la Sala Hort de Tramoieres és gratuïta, i l'accés a l'Estufa Freda també abonant l'entrada al Jardí.
 
 
 
 
 
© Enric Ruiz

 

 
 
 
 
Organitza:
 
Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València
Jardí Botànic de la Universitat de València
 
 
 
 
 
La mostra Terra Cultivable, obra pictòrica ofereix un recorregut zenital per l'horta valenciana. La proposta d'Enric Ruiz suggereix una visió elevada de la injuriada i valuosa horta, la qual representa a través de 30 obres de tècnica mixta, combinant la pintura i les textures a manera de collage.
 
Així, l'autor materialitza una realitat formada per sèquies, solcs en la terra, arbrat i teulades, a través de diferents materials que converteixen la mostra en una visita obligada per als amants de l'art i també de la nostra horta.
 
L'autor de l'obra, catedràtic de dibuix i doctor en Belles arts, ha volgut representar la vida que subjau en aqueixos minifundis. Però no solament la vida vegetal sinó la vida urbana, la realitat política que augura un difícil futur a aquest paisatge amenaçat per la urbanització i l'especulació.

I és que aquest recorregut per l'horta promet ser una mica més que un passeig estètic entre obres de gran bellesa visual on els colors i les textures combinen. Enric Ruiz pretén arribar més enllà i aconseguir revaloritzar el paisatge motivant la sensibilització i la responsabilitat en l'observador a través de l'art. En definitiva, una obra tan viva i tan captivadora com l'horta mateixa.