UVCulturaUV Logo del portal

  • La Nau

NI UNA MENYS.
Violència contra les dones a l'Argentina. Karl Mancini

Foto: Karl Mancini
Foto: Karl Mancini
 
 
 
Ni una menys és un projecte a llarg termini sobre la violència de gènere i els moviments de dones que lluiten pels drets.
 
Des de l'Argentina, estic documentant aquesta plaga en països que n’estan fortament afectats a través de les històries de dones que han patit violència, dels seus familiars i de la lluita dels moviments socials nascuts per a lluitar contra la violència i protegir les víctimes. A l'Argentina actualment una dona és assassinada cada 28 hores. Ací, el 2015, es va crear el col·lectiu feminista Ni Una Menos, un moviment de protesta que està lluitant contra la violència de gènere en molts aspectes diferents i que s'està estenent a altres països de l'Amèrica Llatina, recentment a Europa i els Estats Units. El fenomen de la violència de gènere és tan massiu que és transversal: des de la infància fins a l'edat adulta, no hi ha classe social ni condicions excloents. Particularment greu és la situació en els nombrosos barris pobres de les ciutats, on la criminalitat és elevada i els joves estan en perill. La línia comuna que tristament connecta molts països és la violència en tots els seus aspectes (domèstic, psicològic, físic, econòmic). Crec que és molt important donar visibilitat i veu a les víctimes que no en tenen, inspirant-ne més entre elles perquè es presenten a contar les seues històries i a pressionar els governs.
 
 
 
 
 
Foto: Karl Mancini

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies