UVCulturaUV Logo del portal

VIOLÈNCIA DE GÈNERE.
Fotografies de Walter Astrada.

© Walter Astrada
 
 

 

 


WALTER ASTRADA


Walter Astrada va néixer el 1974 a Buenos Aires (Argentina). El 1996 va començar la seva carrera com a fotògraf en plantilla en el diari La Nació (Argentina). Durant el 1999, va viatjar per Brasil, Xile, Bolívia i Perú desenvolupant un projecte personal sobre "La Fe".

 

 

 

 

© Walter Astrada

 

 

 


Al setembre 1999 va entrar a formar part d'Associated Press a Bolívia i més tard a l'Argentina. De 2000 a 2002 va treballar per a Associated Press a Paraguai, des d'aquí va cobrir esdeveniments per Llatinoamèrica així com la Copa del Món de futbol de Korea i Japó 2002. Durant el 2003 va treballar com a fotògraf independent entre Buenos Aires i Madrid. Al final d'aquest any va tornar a Associated Press, aquest cop cobrint esdeveniments en els països del Carib. Des de març de 2005 fins al març del 2006 va treballar com a col.laborador per Agence France Presse a la República Dominicana i també estava representat per World Picture News. Al març de 2006 es va mudar a Espanya on treballa com a fotògraf independent. Des de febrer de 2010 és representat en exclusiva per Reportatge by Getty Images.


Durant els últims anys a guanyat més de vint premis internacionals entre els quals destaquen el World Press Photo, Picture of the Year o Premi Luis Valtueña a més d'un llarg etcètera.


Actualment treballa sobre un projecte de llarga durada sobre la violència contra les dones. Part dels resultats d'aquest treball és que presenta al Claustre del Centre Cultural La Nau.

 

 

 

 

© Walter Astrada