UVCulturaUV Logo del portal

Projecte cultural

  Després de la celebració de les efemèrides Cinc Segles de la creació de la Universitat de València, calia tornar a prendre el pols al projecte cultural, calibrar-ne la dimensió oportunament i atendre les principals línies marcades des del si de la institució, això és, estudi i difusió del patrimoni cultural de la Universitat de València, presència d’activitats culturals en l’ampli marc geogràfic universitari i divulgació de l’àmbit cultural en la societat valenciana. En aquest sentit, vam considerar necessari continuar amb l’acostament i la col·laboració amb les entitats públiques i amb les privades.
Prometeo

 

Per a fer efectius estos objectius, el Vicerectorat de Cultura canalitza les activitats a través de les aules culturals de Música, Teatre, Cine, Poesia i Fòrum de Debats, els col·legis majors Lluís Vives i Rector Peset, el Jardí Botànic i l'àrea de Patrimoni, així com la Universitat Internacional de Gandia i la Fundació General de la Universitat de València, especialment a través dels patronats d'Activitats Musicals i l'especial Martínez Guerricabeitia.Les relacions que la Universitat de València manté amb institucions com l’Ajuntament de València, l’Institut Valencià de la Música o el Liceu de Barcelona, o amb associacions com Capella de Ministrers, Victoria Musicae, la Societat Filharmònica de València, la Societat Coral El Micalet o el Cor de Cambra Lluís Vich, per esmentar-ne alguns exemples, permeten ampliar considerablement l’oferta cultural en el marc universitari.

 
Serenates Musicals al Claustre

 Citric Desig

 Art i Progaganda

Citric Desig Art i Propaganda
Una de les principals preocupacions culturals és el coneixement de les col·leccions patrimonials universitàries, el seu estudi, catalogació i difusió. Per a aquesta finalitat es va crear el projecte Thesaurus, que dota de continuïtat l’anàlisi del fons patrimonial universitari. També el foment de les donacions constitueix un objectiu en si mateix. El compromís de la Universitat de València amb la cultura es materialitza especialment en la programació permanent d’exposicions temporals de producció pròpia presentades en el marc universitari i en les itineràncies d’aquestes mostres en altres àmbits geogràfics.L’orquestra i el cor de la Universitat de València elaboren anualment programes i activitats musicals que proporcionen suport, entre altres, a esdeveniments consolidats com ara el Festival Ensems o les tradicionals Serenates al Claustre. Així mateix, el Grup de Teatre Universitari treballa en la preparació bianual d’una representació teatral. Tallers, cursos i representacions musicals, teatrals i de poesia són coordinats per les respectives aules culturals.
 Edipo rei El Fòrum de Debats i la Universitat d’Estiu de Gandia canalitzen a través de les seues actuacions el debat i la reflexió al voltant de les principals preocupacions actuals. És un espai que s’enriqueix, necessàriament, amb les propostes internes i les que arriben de fora.La cultura a la Universitat de València, ja ho hem dit, és una aposta seriosa, rigorosa, absolutament imprescindible, que no ha de faltar mai als territoris de reflexió conjunta que la societat ens reclama. En definitiva, és necessari, creiem, que la cultura trenque amb la rigidesa del pensament únic i segur i apostar pels riscos i les incerteses, fins i tot sabent que aquesta actitud no resulta sempre còmoda.
Edipo rei

 Herència Pintada

 Donacions i Noves Adquisicions de la Col·lecció MG

Herència Pintada

Donacions i Noves Adquisicions de la Col·lecció PMG