UVCulturaUV Logo del portal

  • Claustre. Espai Cultural La Nau

D'aspecte clàssic i monumental, el Claustre Major va començar a construir-se el 1840 segons projecte de l'arquitecte Timoteu Calvo. Més tard, el 1870, Sebastià Monleón conclourà les obres del primer pis. Amb tot, no serà fins al 1944 que l'arquitecte Xavier Goerlich construirà la columnata jònica del segon cos, que confereix al Claustre la seua actual aparença.

Al centre, i com a veritable referent per als estudiants universitaris, apareix la imatge solemne del filòsof i humanista Joan Lluís Vives, obra de Josep Aixà, del 1880, fosa en bronze en una sola peça per Vicent Rius als tallers de “La Primitiva Valenciana”.

Recorrent els murs del pati destaquen algunes làpides commemoratives, i també els medallons amb retrats, realitzats el 1902, dels jurats i oficials de la ciutat que van participar en la fundació de l'Estudi General i d’altres personatges vinculats a la institució universitària.

Característiques de la sala:

Claustre Major

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies