UVCulturaUV Logo del portal

La Universitat de València participa en el Dia Internacional dels Museus de 2020 amb activitats en línia

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 18 de maig de 2020
 

Hui dilluns 18 de maig, la Universitat de València celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb activitats en línia a causa de les condicions de no presencialitat per la COVID-19.

Des de 1977, el Consell Internacional de Museus (CIM) organitza per al 18 de maig aquesta iniciativa amb l’objectiu de tenir consciència que els museus són un important mitjà per a l’intercanvi cultural i l’enriquiment de la societat. El lema elegit per a aquesta edició és museus per a la igualtat: diversitat i inclusió. La Universitat de València celebra aquest dia amb diferents vídeos que s’han fet expressament per a aquesta celebració amb el fil conductor d’aquest lema, com explica el director de Patrimoni, Adrià Besó.

Les activitats es poden consultar a partir de hui dilluns 18 de maig en la pàgina web www.uv.es/DIM2020 i en el canal YouTube del Centre Cultural de la Nau de la Universitat de València. Aquets vídeos demostren que la igualtat, la diversitat i la integració són valors presents en l’ideari de la Universitat de València i en la seua vida acadèmica.

Entre els materials audiovisuals que la Universitat posa a disposició del públic en aquesta jornada, destaca un muntatge en què diferents membres de la institució acadèmica expliquen peces de les seus col·leccions d’art. El vídeo comença amb la presentació de l’únic retrat femení de la galeria del paranimf, la imatge d’Olimpia Arozena, una de les primeres professores de la Universitat. Aquest quadre és l’última adquisició de la Universitat per a la galeria, en què es va penjar en 2018. En el muntatge, que acosta al públic diferents obres de la Universitat, apareixen el tècnics de patrimoni Amparo Mora i David Sánchez; l’astrònoma Amelia Ortiz; la professora de paleontologia Ana Márquez, i diferents directors de col·leccions d’organismes universitàries: Adrià Besó, director de patrimoni; José Carlos Guirado, director de l’Observatori Astronòmic, i Anna García Forner, directora del Museu de la Universitat de València d’Història Natural.

També s’ha creat una secció de vídeos sobre la diversitat i la igualtat en la realització dels quals l’àrea de Patrimoni del Vicerectorat de Cultura ha comptat amb la col·laboració del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, en què els professors de la Universitat de València  Ricard Huerta i Hasan López presenten diferents obres sobre la diversitat sexual, i ètnica i cultural.

A més, en la iniciativa sobre les diversitats el Vicerectorat proposa fer una visita virtual al Museu dels Feminismes i dels LGTBI el 18 de maig, a les 18 hores, amb Gonzalo Santos, politòleg especialista en gènere. L’entrada és gratuïta (les places són limitades). Les inscripcions es fan través del correu diversitats@uv.es.

La jornada es tancarà amb uns audiovisuals que valoren la Universitat de València com a institució oberta al servei de la societat a través d’una sèrie d’activitats culturals en diferents centres, com el Jardí Botànic. Tots els vídeos, realitzats per la Universitat de València per a aquest dia, es podran veure en línia en les webs que hi ha habilitades a partir del pròxim dilluns.