UVCulturaUV Logo del portal

José Luis de Oriol Urigüen, Marià Peset Aleixandre

1908 1933

L'edifici de l'antiga Facultat de Ciències va ser construït a partir d'un projecte original de l'arquitecte José Luis Oriol de 1908, modificat després, en 1933, per l'arquitecte Mariano Peset Aleixandre, germà del llavors rector Juan Peset.

De línies sòbries racionalistes destaca en l'exterior la cúpula de l'observatori astronòmic, un element singular i molt distintiu d'aquest centre universitari.

Aquest immoble, al costat de la Facultat de Medicina, van anar els primers edificis que es van projectar en l'actual campus de Blasco Ibáñez.

Aquesta obra, pel seu interès arquitectònic, apareix ressenyada en la base de dades del projecte comunitari ARCH XX SUDOE, d'arquitectura del segle XX realitzada a Espanya, Gibraltar i el sud-oest francés. L'edifici per la seua rellevància està inclòs en l'actual Pla General de València com Bé de Rellevància Local (BRL), en la categoria de Monument d'Interès Local.

Google maps

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies