UVCulturaUV Logo del portal

La Universitat de València posseeix un ric patrimoni científic i natural recollit en molt diverses col•leccions. Aquest patrimoni està associat a la seua pròpia història i es troba dispers pels seus múltiples centres. 

El Gabinet o Museu d’Història Natural de la Universitat de València, fundat a mitjan segle XIX, va estar actiu i va anar enriquint els seus fons fins que el 12 de maig de 1932 hi hagué un devastador incendi que va devorar gran part de les seues col•leccions. D’aquella catàstrofe només es van poder rescatar alguns exemplars zoològics i botànics que la Universitat havia anat recopilant al llarg de cinc segles, però quasi tots els fons geològics i paleontològics es van perdre. 

El 15 de febrer de 2018 es va inaugurar el nou  Museu de la Universitat de València d’Història Natural, M[UV]HN, on s’exposen un gran nombre de les més importants peces  de les col•leccions geològiques, paleontològiques i zoològiques, entre altres, destacant, instruments científics del segle XIX, el meteorit "València", les petjades de tortuga més antigues d’Europa, una rèplica a escala 1:1 de l’esquelet d’un pterosaure Tropeognathus o un exemplar de voltor negre de 1860 salvat de les flames.

Accedir al Museu [UV] Història Natural