UVCulturaUV Logo del portal

La Càtedra Demetrio Ribes convoca el premi de recerca sobre transport, obres públiques, enginyeria civil i ordenació territorial

  • Press Office
  • August 10th, 2019
Detall del cartell del premi.
Detall del cartell del premi.

La Càtedra Demetrio Ribes ha convocat el quinzè premi per al millor treball de recerca relacionat amb la història del transport, de les obres públiques, del patrimoni de l’enginyeria civil o de l’ordenació territorial. El premi és de 6.000 euros i els treballs es poden presentar fins al 7 d’octubre.

La iniciativa està dirigida a diplomats, llicenciats o doctors, graduats i postgraduats de qualsevol disciplina acadèmica. Els treballs s’han de remetre a la Càtedra Demetrio Ribes (Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València), ubicat a la Facultat de Geografia i Història (avinguda Blasco lbáñez, 13, 46010). També, a qualsevol dels registres previstos en l’article 38 de la Llei 30/ 1992.

La Càtedra Demetrio Ribes, resultat del conveni signat el 2003 entre la Universitat de Valencia-Estudi General i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, persegueix desenvolupar, difondre i fomentar la investigació sobre la historia del transport, l'obra pública, el patrimoni de l’enginyeria civil i l’ordenació territorial.

Demetrio Ribes Marco, nascut a Valencia el 1875, va a ser un deis arquitectes més rellevants de principis del segle XX. Contractat en 1902 per la Compañía de los Caminos de Hierro del Norte de España, va a mantenir aquesta activitat fins a la seua mort en 1921. L’Estació del Nord de Valencia, les oficines per a l’estació de Príncipe Pío de Madrid o l’estació de Barcelona-Vilanova són alguns exemples de seua acurada i elaborada obra arquitectònica. Es va convertir així en una referència obligada del moviment secessionista valencià, i en protagonista dels primers passos cap a una arquitectura racionalista.

Links: