Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

EQUIPS GUANYADORS DE LA V EDICIÓ DEL CONCURS "PROJECTES NATURA"

  • 8 de juliol de 2022
Acte de lliurament de premis

Un curs més l'equip format per l’alumnat de Treball Fi de Grau (TFG) de Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia, Biologia i Ciències Ambientals tutoritzats per un extens grup de professorat de diferents departaments de la Facultat de Ciències Biològiques i coordinat per Inma Quilis i Maite Martínez del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València, amb el suport de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat, ha fet possible la realització del Concurs "Projectes Natura", els objectius principals de la qual són augmentar la interacció i col·laboració entre les diferents etapes educatives, desenvolupar materials i recursos didàctics per als cursos de primària amb la participació d'alumnat de secundària fomentant en l'educació secundària el treball per projectes i l'ApS, acostar el treball que es fa en la universitat a les escoles i instituts, i finalment introduir a l'alumnat en l'exposició pública i la divulgació del seu treball.

El passat 28 de maig es va realitzar, al Parc Científic de la Universitat de València, la XIV edició d'Expociència en la qual, entre altres activitats, es van presentar públicament i al jurat els projectes que han participat enguany en el concurs "Projectes Natura". En aquest concurs participa l'alumnat de la Facultat de Ciències Biològiques que presentarà el seu TFG i l'alumnat dels centres de primària i secundària que els han acollit.

Enguany s'han presentat 12 projectes de les diferents àrees temàtiques com són la hidrologia, neurobiologia, zoologia, biologia cel·lular, immunologia, biotecnologia, genètica, fisiologia vegetal, biologia molecular i microbiologia.

Una vegada visitats tots els projectes, revisades les fitxes resum presentades pels participants, el jurat es reuneix per a avaluar, qualificar i resoldre el concurs, quedant de la manera següent:

  • 1r premi: Miriam Blay Benach (Grau en Biotecnologia) pel projecte basat en una representació teatral: "Expliquem les vacunes contra la COVID-19 a etapes educatives preuniversitàries” en el qual ha participat el Col·legi Ave María de Carcaixent.

Per a tancar aquesta V edició del Concurs "Projectes Natura" i en el context de la celebració, la setmana vinent, de la Fase Nacional de l'Olimpíada Científica Juvenil Espanyola al Campus de Burjassot, l'equip guanyador representarà la seua obra teatral a la Sala Darwin el dia 13 de juliol a les 12.30 hores.

  • 2n premi: Elena Ramiro Aparicio (Grau en Biotecnologia) pel projecte “Organismos extremófilos y aplicaciones biotecnológicas” en el qual ha participat el Col·legi Sant Antoni Abat de Canals.
  • 3r premi: Raquel Núñez Salcedo (Grau en Biologia) pel projecte "Introducció a la Biologia Cel·lular" en el qual ha participat l'IES Arabista Ribera de Carcaixent.

A més, el públic que va assistir a la presentació dels tallers va votar pel projecte que més els va agradar, el projecte guanyador va ser el presentat per l'alumna Vera Castella Allisis (Grau en Biologia) “Aprender enseñando, un nuevo enfoque para la enseñanza de la genética” en el qual ha participat el Col·legi Engeba de València.

Enhorabona a tots els participants, especialment als tres equips guanyadors que juntament amb els centres han fet una gran feina.

Tots els projectes estaran disponibles pròximament en la web de Projectes Natura.