Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Universitat de València

DESTINATARIS: alumnes de 1r i de 2n de batxillerat de la modalitat de Ciències de la Natura i la Salut de centres d’ensenyament valencians. El nombre màxim de participants és de dos per centre. (màx. 15 assistents)

INSCRIPCIÓ: Les inscripcions es realitzaran de l'1 al 15 d'octubre de 2018. 

REALITZACIÓ: les sessions es realitzarán els dies 8 - 15 i 22 de novembre de 2018, de 9.00 a 13.00 hores, a la Facultat de Fisioteràpia (C. Gascó Oliag, 5 de València). Aules per confirmar. 

PROGRAMA:

  • 1er taller: “Coneixent la meua esquena”. L’objectiu d’este taller és donar a conèixer els estudiants, de manera senzilla, l’anatomia de l’esquena, amb la utilització de diapositives i maquetes de la columna. Aprendran a reconèixer les principals estructures òssies i musculars de l’esquena.  A més, en esta sessió els estudiants treballaran per parelles i aprendran a detectar les principals alteracions i desviacions de l’esquena dels seus companys.
     
  • 2n taller: “Millorant la meua postura”. En esta sessió s’abordaran una sèrie de consells i recomanacions d’higiene postural i s’aprendran les principals normes d’ergonomia per a previndre dolors i lesions d’esquena. Els estudiants  aprendran com han d’asseure's, com tindre una bona postura a l’ordinador, així com a manejar i transportar càrregues com la motxilla per a no lesionar la seua esquena. 
     
  • 3er taller: “Exercitant la meua esquena”. En este taller els estudiants coneixeran diferents estratègies per a millorar la salut de la seua esquena. Aprendran diferents modalitats d’exercici i estiraments de la musculatura de l’esquena, que practicaran de manera individual i per parelles, utilitzant distints materials (balons de Pilates, matalafets, piques, etc.). A més, també se’ls ensenyaran diferents tècniques d’automassatge, tècniques de relaxació i de control de la respiració, que es practicaran en l’aula de forma grupal i per parelles. 

ORGANITZACIÓ: Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València.

  • Mercè Balasch i Bernat. Departament de Fisioteràpia.
  • Núria Sempere Rubio. Departament de Fisioteràpia

Programa per a descarregar en pdf

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies