Logo de la Universitat de València Logo Delegació per a la Incorporació a la Universitat Logo del portal

III Edició Concurs "Projectes Natura"

  • 28 de setembre de 2018
Image de la noticia

El programa “Projectes Natura” tracta d´unir el treball per projectes, l'aprenentatge-servei (ApS) i la interacció entre diferents etapes educatives durant la creació i desenvolupament de projectes fonamentalment de ciències naturals.

Els objectius principals d'aquest programa són:

  1. Augmentar la interacció i col·laboració entre diferents etapes educatives buscant l'enriquiment de totes elles.
  2. Desenvolupar materials i recursos didàctics per als cursos de primària.
  3. Fomentar en l'educació secundària el treball per projectes i l'ApS.
  4. Apropar el treball que es fa a la Universitat a les escoles i instituts, per tal d'augmentar les vocacions de caràcter científic en les àrees de Biologia i Geologia.
  5. Introduir als estudiants en l'exposició pública i divulgació del seu treball.

Els projectes seran duts a terme per estudiants d´Educació Secundària dirigits per un equip de supervisió format per un professor universitari, un professor de secundària i un estudiant de grau, coordinador de l´equip i promotor del projecte emmarcat en el seu Treball Fi de Grau (TFG). Aquests projectes tenen com a finalitat desenvolupar una maqueta, model, taller, experiència manipulativa, eixida guiada, etc... per fer conèixer un fenomen o concepte de ciències naturals (biologia o geologia) a alumnes de Primària. L´equip serà assessorat per un mestre de Primària, ja que aquest coneix de primera mà el nivell dels alumnes que són els últims destinataris.

Els professors de secundària interessats en formar part d´un equip s´inscriuran (junt amb el mestre de Primària destinatari) a través de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat per a participar en el concurs Projectes Natura de l’1 al 15 d’octubre de 2018.

Els projectes es desenvoluparan al llarg d’un curs escolar i constaran de diferents etapes que es detallen a continuació (la duració i temporalització de les etapes és aproximada, dependrà de cada projecte concret):

  • Planificació de la idea i la temàtica (Setembre-Desembre)
  • Desenvolupament del projecte (Gener-Març)
  • Aplicació del projecte a primària (Abril-Maig)
  • Fira i concurs (Maig)

Tota la informació está disponible en la web www.projectes.dociencia.cat

 

Llista d'enllaços: