University of Valencia logo Logo del portal

  • Universitat de València

El Departament de Filologia Catalana organitza la Jornada de Filologia Catalana per a Professionals: Estudiar, investigar i divulgar la llengua i la cultura literària.

La Jornada s’adreça als professionals de la Filologia Catalana, als estudiants de l’últim curs del Grau en Filologia Catalana i als estudiants del Màster Universitari en Assessorament Lingüístic i Cultura.

Quin és l'objectiu d’aquestes Jornades? Actualitzar els continguts i d’oferir-los un tast de les darreres línies de recerca i d’innovació del Departament.

La inscripció per a la Jornada de Filologia Catalana per a Professionals serà gratuïta per a tots els participants. Està previst que el CEFIRE de Multilingüisme expedisca un certificat de participació de 8 hores per al professorat funcionari de secundària; la resta d’assistents rebran un certificat del Departament de Filologia Catalana.

Participants: Professorat funcionari de secundària, professionals relacionats amb els estudis de Filologia Catalana, estudiants de 4t curs del Grau en Filologia Catalana i del Màster Universitari en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: Aplicacions al Context Valencià

Data i lloc de realització: Divendres 3 de maig, de 16 a 20h, i dissabte 4 de maig, de 10 a 14h, a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València (Av. Blasco Ibáñez, 32 de València). Sala Enric Valor

Inscripció: 

Programa:

Divendres 3 de maig, vesprada

16.00 - 16.20       Presentació.

  • Jesús Jiménez Martínez (Director del Departament de Filologia Catalana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València)
  • ​Maria Josep Marín Jorda (Secretaria del Departament de Filologia Catalana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València)

16.20 - 17.20       Joan Rafael Ramos Alfajarin. Les obres gramaticals de referència (IEC, AVL): aportacions i novetats.

17.20 - 18.00       Eulàlia Miralles i Arantxa Llàcer. Els clàssics (també) commouen. Estratègies d'innovació docent per a la literatura catalana antiga (Xarxa d'Innovació Contínua UV-SFPIE GER18-851069).

18.00 - 18.30       DESCANS

18.30 - 19.10       Josep Enric Rubio i Maria Saiz. La història de la literatura és la història dels textos. La lectura d’obres medievals i modernes a les assignatures del grau.

19.10 - 20.00       Miquel Nicolàs, amb  professorat del Màster d’assessorament. Com voldria la societat valenciana un màster en llengua i cultura literària en el context valencià?


Dissabte 4 de maig, matí

10.00 - 10.40       Gemma Lluch (coord.), Ramon Rosselló, Carme Gregori i Andreu Sentí. De l’anàlisi a la producció textual i de la producció a l’anàlisi textual (Projecte d’innovació docent UV-SFPIE_RMD17-723532).

10.40 - 11.20        Ramon Rosselló, Carme Gregori i Àngel Cano. Recursos en xarxa per a treballar la literatura contemporània.

11.20 - 12.00        Emili Casanova. La perspectiva diacrònica en els estudis de Filologia Catalana.

12.00 - 12.30        DESCANS

12.30 - 13.30        Maria Josep Cuenca. La Gramàtica essencial de la llengua catalana de l'IEC (2018): una gramàtica de consulta en línia.

13.30 – 14.00       Torn obert de paraula: La jornada del 2020.

 

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy