University of Valencia logo Logo del portal

 • Universitat de València

DESTINATARIS: Professorat de secundària i batxillerat. (màx. 15 assistents)

INSCRIPCIÓ: Les inscripcions es realitzaran del 2 fins el 15 d'octubre de 2018. 

REALITZACIÓ: sessió teoricopràctica de 5 hores de durada, dissabte 10 de novembre de 2018, de 9.00 a 14.00 hores, a la Facultat de Fisioteràpia (C. Gascó Oliag, 5 de València).

PROGRAMA:

 1. Anatomia i principals lesions de l’esquena (1’5 h). L’objectiu és ensenyar l’anatomia de l’esquena, de forma senzilla i pràctica, amb la utilització de diapositives i maquetes de la columna. Aprendre a reconèixer les principals estructures òssies i musculars de l’esquena.  A continuació, s’explicaran les lesions més importants d’esquena així com les que produïxen dolor. Es mostraran vídeos i diapositives per a un millor aprenentatge.
   
 2. Pautes de prevenció: control postural i ergonomia (1’5 h).  S’explicaran consells i recomanacions d’higiene postural i s’aprendran les principals normes d’ergonomia per a previndre dolors i lesions d’esquena, de forma teoricopràctica, que els ajude en el seu lloc de treball, l’aula. El professorat  aprendrà com han d’asseure's, com tindre una bona postura a l’ordinador, com estar dret, així com a manejar i transportar càrregues per a no lesionar la seua esquena. 
   
 3. Exercicis per a millorar la postura, enfortir i flexibilitzar els músculs de l’esquena (2 h). El professorat coneixerà diferents estratègies per a millorar la salut de la seua esquena. Aprendran diferents modalitats d’exercici per a exercitar la musculatura de l’esquena, que practicaran de manera individual, utilitzant distints materials (balons de Pilates, matalafets, bandes elàstiques, etc.). Així mateix, practicaran taules d’exercicis senzills que podran incorporar a la seua rutina habitual, com a forma de prevenció.
   
 4. Taula d’estiraments, automassatge i relaxació. Per a finalitzar, realitzaran en parelles i de forma individual, una taula d’estiraments utilitzant matalafet, pilota de Pilates, piques,… A més, també se’ls ensenyaran diferents tècniques d’automassatge, tècniques de relaxació i de control de la respiració, que es practicaran en l’aula de forma grupal i per parelles. 

ORGANITZACIÓ: Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València.

 • Mercè Balasch i Bernat. Departament de Fisioteràpia.
 • Núria Sempere Rubio. Departament de Fisioteràpia.

Programa per a descarregar en pdf

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy