Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Astronomia i Astrofísica Logo del portal

Defunció d'Álvaro López García, professor d'este departament

  • 17 de desembre de 2019
Imatge d'Álvaro López García

Este cap de setmana ha faltat de manera inesperada el professor Álvaro López García, professor del Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Facultat de Física de la Universitat de València.

 

Álvaro va ser Director de l'Observatori Astronòmic de la Universitat de València en el període 1968-2000, una època difícil durant la qual la dedicació, l'esforç i la tenacitat del professor López van permetre recuperar l'Observatori i mantindre l'activitat docent, investigadora i social del centre. La seua tasca en la formació d'astrònoms en les facultats de Matemàtiques i Física ha sigut fonamental per a mantindre i modernitzar els estudis d'astronomia en la Universitat. 

A més de la seua dedicació docent, durant més de trenta anys, el professor López va realitzar investigacions en astrometría d'asteroides. Entre els projectes que va dirigir destaca el conveni amb l'Observatori de Pulkovo a Sant Petersburg (fins a 1991, Leningrad) gràcies al qual van visitar València nombrosos astrònoms russos per a participar en diversos programes observacionals de detecció, astrometría i dinàmica d'asteroides. 

Álvaro va ser responsable també de l'excel·lent relació de l'Observatori amb els astrònoms no professionals de l'Associació Valenciana d'Astronomia, que va aconseguir entre altres resultats el naixement de les estacions d'observació hui actives en el municipi d'Aras de los Olmos. 

L'asteroide 4657 Lopez, descobert per Nikolai Stepanovich Chernykh des de l'Observatori Astrofísic de Crimea, va ser batejat en homenatge a ell.