Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Astronomia i Astrofísica Logo del portal

PREMIS DIARI DE MALLORCA 2022

  • 26 d’octubre de 2022
Image de la noticia
Alejandro Mus rep el Premi Diario de Mallorca Ciència i Investigació, lliurat per Francina Armengol, presidenta del Govern

Alejandro Mus, estudiant del departament d´Astronomia i Astrofísica de la UV, rep el premi Ciència i Investigació atorgat pel Diario de Mallorca.

El 6 d'octubre passat, l'alumne de doctorat Alejandro Mus va ser guardonat amb un prestigiós premi de ciència i investigació que atorga el Diario de Mallorca.

Alejandro, membre del grup de Radioastronomia, pertanyent al departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, juntament amb el seu director, el professor Ivan Martí Vidal, van ser membres amb una important participació en l'ampli equip multidisciplinari (l'Event Horizon Telescope, o l'EHT) que van aconseguir fotografiar per primera vegada Sagitari A*, el forat negre situat al centre de la nostra Galàxia, a 27.000 anys llum de distància. Tots dos van treballar en els diversos passos necessaris per tal de passar de les dades a la imatge (en aquesta notícia que publiquem s'explica més detalladament).

Aquest any es va celebrar el vint-i-uné acte on es van lliurar els premis de Ciència i Investigació, Cultura, Solidaritat, Empresa, Educació i Sport. L'acte va comptar amb la presència de la presidenta del Govern Balear Francina Armengol, qui va entregar el premi a Alejandro, el president de Prensa Ibérica i altres representants públics.

Als següents enllaços es pot trobar l'entrevista i el vídeo homenatge (realitzat al telescopi de l'edifici d’investigació de la Universitat de València) a Alejandro Mus realitzats pel Diario de Mallorca.

Imatges: