Logo de la Universitat de València Logo Departament de Comptabilitat Logo del portal

.
.
.

Begoña Giner Inchausti es la Chair del Corporate Reporting Committee (CRC) de la European Accounting Association (EAA) (http://www.eaa-online.org/r/ASC)

  • 4 d’abril de 2019
Image de la noticia

El nou CRC està format per deu acadèmics de reconegut prestigi que han participat activament en les activitats de l'EAA. Tots tenen una àmplia experiència en recerca en informes no financers i estan molt interessats en abordar el nou desafiament de l'EAA.

Amb el CRC, l'associació pretén tindre una presència activa en els debats sobre com les empreses poden i han d'informar la gran varietat de stakeholders sobre les seues activitats, especialment sobre aspectes mediambientals, socials, ètics i diversitat. El fet de que la informació no financera estigua atraient l'interès dels reguladors ha estat determinant en la decisió de l'EAA de col.laborar amb els que emeten les directrius i normes perquè la comunitat acadèmica pugua tindre una influència sobre les mateixes.

Un clar exemple és el Reial decret llei 18/2017, pel qual s'ha transposat a Espanya la Directiva 2014/95 / UE del Parlament Europeu i del Consell, i ha modificat el Codi de Comerç, la Llei de societats de capital i la d'Auditoria de Comptes. Això comporta l'obligació divulgar informació no financera i sobre diversitat a determinades grans empreses i grups empresarials.