SEE i l'EESC demanen un pla d'acció de la UE en matèria d'economia social

  • 3 de de juliol de 2017
2ª edició del Dia Europeu de les Empreses d'Economia Social, titulat

2ª edició del Dia Europeu de les Empreses d'Economia Social, titulat "Donant Forma al Futur d'Europa".

El dimecres 28 de juny va tenir lloc a Brussel·les la 2ª edició del Dia Europeu de les Empreses d'Economia Social, titulat "Donant Forma al Futur d'Europa". Aquest important esdeveniment va ser organitzat pel Comitè Econòmic i Social Europeu (EESC) i va comptar amb la participació de més de 130 participants, principalment representants de l'economia social, membres del EESC, funcionaris de la UE, eurodiputats i representants d'alt nivell dels Estats membres.

Els membres del EESC Michael Smyth, Vicepresident, Oliver Röpke, President del grup d'estudi permanent sobre empreses d'economia social, i Martin Siecker, President de la secció de mercat únic, van coincidir a destacar el paper clau de les empreses i organitzacions de l'economia social en la conformació del futur d'Europa. A més, van demanar a la Comissió Europea que incloga en el seu programa de treball per a 2018 un Pla d'Acció Europeu per a l'Economia Social. Martin Siecker va dir que "necessitem un pla d'acció exhaustiu per a l'economia social, per al període 2018-2020 [...] Hem engegat  i ampliat la iniciativa, però necessitem i volem més".

Emmanuel Verny, Vicepresident de la SEE, va reconèixer la voluntat i els esforços de la Comissió Europea per a impulsar l'economia social a Europa, que es van cristal·litzar en les Actions and strategy for the social economy and social enterprises: "basant-nos en aquestes accions necessitem co-crear un pla d'acció europeu global, ambiciós i coherent per a l'economia social, amb recursos financers adequats". A més, va subratllar que l'economia social està configurant el futur d'Europa creant i preservant ocupacions d'alta qualitat en tots els sectors econòmics, fomentant l'esperit empresarial col·lectiu i democràtic, assegurant la integració social i professional de les persones vulnerables, liderant la transició de l'energia i l'economia circular, i contribuint, substancialment, a l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible a tot el món.

Nicolas Schmit, Ministre de Treball, Ocupació i Economia Social de Luxemburg, va subratllar que l'economia social té un gran potencial per a respondre a tres grans desafiaments: el canvi climàtic, la revolució digital i la divisió social. A més, va anunciar que la 9th Social Economy Academy tindrà lloc del 25 al 29 de setembre a Luxemburg, centrant-se en el futur del treball.

Jens Nilsson, membre del Parlament Europeu i copresident del seu Intergrup d'Economia Social, va destacar el potencial de la cooperació entre un nombre creixent d'Estats membres en matèria d'economia social i es va referir a la recent Declaració de Madrid "L'economia social, un model de negoci per al futur d'Europa". Nilsson va estar d'acord en la necessitat d'establir un Pla d'Acció Europeu per a l'Economia Social en 2018.

Rait Kuuse, Secretari General Adjunt de Política Social d'Estònia, va presentar el programa de la pròxima Presidència estoniana del Consell de la UE sobre assumptes socials.

Slawomir Tokarski, Director d'Innovació i Fabricació Avançada de la Direcció general de Mercat Interior, Indústria, Emprendimiento i PIME de la Comissió, va subratllar que l'economia social és un èxit europeu en el qual la Unió Europea, els Estats membres i les autoritats regionals i locals haurien d'invertir per a maximitzar el seu impacte en el creixement sostenible, la creació d'ocupació i la cohesió social.

Durant l'esdeveniment es van presentar quatre iniciatives d'economia social inspiradores i es van realitzar tres tallers participatius sobre la contribució de l'economia social a nous models econòmics, a les integracions de la cohesió migratòria i territorial.

Font: EESC Press Release

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies