El projecte “ECONOMIA COL·LABORATIVA, ECONOMIA SOCIAL I BENESTAR” (DER2015-65519-C2-1-R), se centra en l'estudi de l'anomenada “economia col·laborativa” associada a l'auge de l'emprenedoria de plataforma i les seues possibles connexions amb l'economia social, encaixant plenament en un dels reptes identificats dins de l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació. Es tracta d'un projecte coordinat integrat per dos subprojectes que aborden l'objecte de linvestigació, de forma complementària, des de l'àmbit del Dret i de la direcció d'empreses dotant així al projecte d'una convenient perspectiva multidisciplinària.

El projecte, formulat a partir dels resultats d'un altre anterior sobre “Factors normatius i de polítiques públiques en l'èxit de l'empresa social” (EMPRESOCIAL- DER2012-39223-C02-01), té com a propòsit fonamental implementar un encaix conceptual i jurídic de l'economia col·laborativa en el context de l'economia social, per tant l'investigació de les noves realitats socials i fenòmens d'innovació social, amb l'evident repercussió pràctica que les mateixes presenten en la millora del benestar social, revelen l'interès d'aquesta tasca. A més, el projecte cerca una anàlisi completa de les possibles fórmules d'imbricació de l'economia social i col·laborativa amb les polítiques públiques de foment del benestar en el perllongat context de crisi econòmica aquests últims anys.

 • Pilar Alguacil

  18/02/19

  Jornada ‘Nuevos paradigmas económicos en innovación social corporativa’

  La jornada va tindre lloc a Almeria amb motiu de la inauguració del Centro de Investigación en Derecho de la Economía Social y en la Empresa Cooperativa (CIDES). Pilar Alguacil va participar amb una conferència sobre l'economia del bé comú.

  [Llegir més]

 • V Plenaria Dialogi Europaei

  31/12/18

  V Plenaria Dialogi Europaei

  Els dies 11 a 14 de desembre es va celebrar la V Plenaria Taranto 2018 "L’impresa sostenibile...alla prova del dialogo, a la ciutat italiana de Taranto. En aquesta ocasió va ser la Università degli Studi di Bari “A. Moro” ex Convento Sant Francesco, la institució organitzadora. Pilar Alguacil va participar en la mateixa.

  [Llegir més]

 • Facultat de Dret

  21/12/18

  Carlos Javier Correcher Mato Premi d'Investigació Tomás y Valiente

  Carlos Javier Correcher Mato, becari adscrit al projecte ECOEB, ha guanyat el Premi d'Investigació Jurídica Tomás y Valiente de la Facultat de Dret de la UV. El passat dia 19 de desembre, el seu treball "Reflexiones sobre el nuevo deber de información directamente aplicable al sector del alojamiento colaborativo" va ser reconegut com el millor treball de recerca l'any 2018 entre els estudiants de doctorat d'aquesta Facultat.

 • Dialogi europaei

  04/12/18

  Pilar Alguacil participarà en la V Plenària "L'Impresa Sostenibile... alla prova del Dialogo"

  De l'11 al 14 de desembre se celebrarà en la ciutat italiana de Taranto la V Plenària "L'Impresa Sostenibile... alla prova del Dialogo". Aquesta trobada, que organitza en aquesta ocasió la Università degli Studi di Bari "A. Moro", es desenvolupa dins del projecte europeu Dialogi europaei. Pilar Alguacil intervindrà amb la conferència "Il regime europeo degli aiuti di stato per le imprese sociali".

 • Jornada “Cohousing senior en el cooperativismo de consumo: una solución de convivencia”

  26/11/18

  HISPACOOP va celebrar la Jornada “Cohousing senior en el cooperativismo de consumo: una solución de convivencia”

  La jornada, de caràcter gratuït, va tenir lloc al llarg del dia 19 de novembre en la seu de l'IMSERSO (Madrid) i va comptar amb la presència de diversos especialistes que van abordar en diferents taules els principals reptes als quals s'enfronten aquestes cooperatives en l'actualitat. Pilar Alguacil va exposar els resultats d'un informe elaborat per Pilar Bonet i ella mateixa sobre les cooperatives residencials per a majors, que va portar per títol “Tributación de las cooperativas residenciales para mayores”.

  [Llegir més]

 • Ester Machancoses García -

  14/11/18

  Ester Machancoses imparteix classe magistral en la UFLO (Argentina)

  La Universidad de Flores (Buenos Aires, Argentina) va acollir el passat 1 de novembre la classe magistral de la professora Ester Machancoses García. La classe va portar per títol "La fiscalidad del nuevo transporte de plataforma: plataformas y usuarios, Quo vadis?".

 • ADEIT

  24/10/18

  Presentació de cursos

  El pròxim dilluns 29 a les 10.30 hores en ADEIT es presenten el Diploma pràctic en tributació empresarial, dirigit a advocats i economistes i el Diploma de gestió tributària i comptable per a cooperatives, on existeixen pocs professionals qualificats.

  [Llegir més]

 • Núvol de paraules - Mapamundi

  23/10/18

  Jornades Internacionals: Reptes i Oportunitats de l'administració tributària en l'era digital

  Organitzada per l'Àrea de Dret Financer i Tributari de la Universitat Cardenal Herrera CEU, juntament amb la Generalitat València i l'Institut d'Estudis Fiscals, que s'han celebrat els dies 15 i 16 d'octubre en el Saló d'Actes del Campus d'Elx de la Universitat Cardenal Herrera CEU, les Jornades Internacionals: Reptes i Oportunitats de l'administració tributària en l'era digital. Les Jornades han comptat amb la presència del grup ECOEB.

  [Llegir més]

 • XVI Jornada Estatal de Empresas de Inserción: Presente, Pasado y Futuro. DEI2018

  20/09/18

  XVI Jornada Estatal d'Empreses d'Inserció: Present, Passat i Futur. DEI2018

  El dimecres 19 de setembre, a les 09:30 hores, va tenir lloc en el Caixaforum Madrid (Passeig del Pardo, 36), la desè sisena Jornada Estatal d'Empreses d'Inserció.

  [Llegir més]

 • Jornada sobre fiscalitat i legislació en cooperatives agroalimentàries

  19/09/18

  Jornada sobre fiscalitat i legislació en cooperatives agroalimentàries

  El passat 18 de setembre, la Unión Regional de Cooperativas Agrarias de Castilla y León (URCACYL) va celebrar en Tordesillas (Valladolid) la “Jornada sobre Fiscalitat i Legislació en Cooperatives Agroalimentàries”.

  [Llegir més]

 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies